Bivši trener Dinama odlazi iz reprezentacije BiH nakon povijesno loših kvalifikacija?

Foto: EPA

IVAJLO PETEV više neće biti izbornik Bosne i Hercegovine, pišu tamošnji mediji. SportSport.ba, pozivajući se na izvor iz bosanskohercegovačkog saveza, navodi kako će reprezentacija dobiti novog izbornika uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Bugarski stručnjak, koji je 2016. i 2017. bio trener zagrebačkog Dinama, navodno neće dobiti novi ugovor. Službena odluka trebala bi biti potvrđena u četvrtak, 29. prosinca, na sjednici Izvršnog odbora. BiH je propustila Svjetsko prvenstvo u Kataru, a bosanskohercegovački mediji ističu kako je Petev vodio momčad kroz najlošije kvalifikacije u povijesti reprezentacije jer je osvojila sedam bodova i imala gol-razliku -3.

S druge strane, Petev je u Ligi nacija izborio prvo mjesto u diviziji B, odnosno plasman u najviši rang toga natjecanja. Klix.ba također piše kako čelnici nogometnog saveza BiH nisu zadovoljni Petevom, zbog čega neće dobiti novi mandat.

Petev je tijekom igračke karijere nastupao za niz bugarskih klubova te grčku AO Trikalu, dok je kao trener vodio Ludogorec, Levski iz Sofije, AEL Limassol, bugarsku reprezentaciju, Dinamo, Omoniju, Al Qadsiah i Jagielloniju.

 

Pročitajte više