Bizarna nogometna priča autora jednog od najljepših golova u povijesti HNL-a

Foto: Goran Stanzl/Pixell

BRUNO PETKOVIĆ je protiv Lokomotive zabio gol za pobjedu, ali i gol kakav se rijetko viđa na nogometnim terenima. Ne samo u HNL-u. Škarice u stilu najvećih majstora nogometa preko noći su Petkovića lansirale u žižu nogometne javnosti i do sada najveća nepoznanica modre svlačionice postala je hit preko noći. Inače, tko nije do sada vidio što je napravio Petković, to može učiniti na ovom linku.

Bruno Petković rođen je u Metkoviću 1994. Karijeru je počeo u matičnoj Neretvi, odakle je kao veliki talent prešao u Dinamo, u juniore. S Maksimira se preselio u Kranjčevićevu, gdje je u dresu Zagreba također igrao za mladu momčad. Juniorski staž nije do kraja odradio u Zagrebu, već odlazi u HAŠK, a ni tamo se nije dugo zadržao, pa 2011. sa 17 godina odlazi u Dragovoljac, gdje također igra za juniore, a nakon godinu dana odlazi u Italiju, u Cataniju. Bizarno, ali i u tom klubu najprije igra za mladu momčad, a tek u lipnju 2013. službeno, prvi put u karijeri debitira u seniorskom nogometu. Gledajući samo prvi dio ove neobične karijere vidimo da je Bruno Petković promijenio čak šest momčadi u kojima je igrao kao kadet ili junior.

U Cataniji je počela njegova talijanska avantura koja je trajala šest godina, a u tom periodu Petković je promijenio sedam klubova. Od Catanije, preko Varesea, Reggiane, Virtus Entele, Trapanija, Verone i Bologne, odakle je u kolovozu ove godine kao totalni misterij stigao na Maksimir.

Šest juniorskih ekipa i sedam talijanskih u karijeri Brune Petkovića

Premda je igrao i u Serie A, Petković u Dinamo nije došao kao zvijezda, niti se tako ponašao. Strpljivo je čekao šansu, nije se bunio, nije preko medija tražio veću minutažu, nego je na treninzima ''krljao'', a takav pristup Bjelica je znao cijeniti. Gavranović i Budimir su nominalno bili ispred Petkovića, no i Metkovac je svoje prilike dobivao i itekako ih je znao iskoristiti. Nagrada za upornost stigla je u nedjelju kad je zabio jedan od najljepših golova u povijesti HNL-a.

''Ovo mi je prvi takav gol u karijeri. Naravno da sam sretan, gol je bio atraktivan, ali ako moram birati radije bih zabio tri ružna, s tri metra na prazan gol, nego jedan ovakav. Ipak, najvažnije je da nastavim davati golove. I prije sam pokušavao škarice, ali uvijek bezuspješno. Srećom, ovaj put je prošlo i drago mi je da je taj gol prelomio utakmicu'', kazao je Petković

Do dolaska u Dinamo, malo je bilo onih koji su znali tko je Bruno Petković i što sve može.

''S vremenom se naučiš na momčad, na suigrače, stručni stožer, koji je fantastičan i koji mi je pomogao da se ovako brzo adaptiram na hrvatski nogomet i na ovu momčad. Nadam se da ću s vremenom biti još bolji", rekao je Petković, kojemu je ovo bio peti ligaški gol. Toliko imaju i njegovi suigrači u napadu, Gavranović i Budimir.

''Uza sve trenerove rotacije koje su dobre, jer svatko od nas dobije dovoljno minuta i koga god trener stavi, ne može pogriješiti.Gavranović i Budimir su sjajni igrači, nema nezadovoljstava, jako se dobro slažemo."

Dok je Petković pričao o svom čudesnom golu i atmosferi u Dinamu, iz svlačionice je izašao Nenad Bjelica, koji ga je u šali pitao: "Jesi ti igrao danas?".

Bruno se nasmijao i rekao ''jesam, jesam''.

Pročitajte više