B.J. Penn se vraća u UFC i najavljuje pohod na McGregorov pojas

Foto: Fightsite

LEGENDA se vratila. B.J. Penn je službeno izašao iz mirovine i prema najavama će nastupati u perolakoj kategoriji. Cijela stvar potvrđena je sinoć u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Izgleda kako je sastanak B.J. Penna i Grega Jacksona urodio plodom te je dvojac u Albuquerqueu dogovorio priključivanje popularnog Havajčanina Jackson-Wink timu.

“Ovo sam ja i ovime se bavim. Želim taj pojas u perolakoj kategoriji. To je sigurno ogromna motivacija za mene. Vjerujem da ću uz pomoć Grega Jacksona to i ostvariti. Također, uvjeren sam ću postati prvi čovjek koji je držao titule u tri razčličite kategorije“, izjavio je Penn.

Legendarni borac se umirovio nakon niza od tri teška poraza. Njegovi posljednji nastupi u velteru obilježeni su uvjerljivim porazima od Nicka Diaza i Roryja MacDonalda, a ništa se uspješnijim nije pokazao njegovo prelazak u perolaku gdje ga je tehničkim nokautom svladao Frankie Edgar.

“The Prodigy” je u mirovini izdržao otprilike godinu i pol dana te je uvjeren kako još nije rekao posljednju riječ, a ako je vjerovati njegovim riječima, igru će napustiti na prvu reakciju svojih novih trenera ukoliko oni procjene da u njemu više nema vatre.

Iako se u posljednje vrijeme preko medija prepucava s Nikom Lentzom, ime njegovog idućeg protivnika se još uvijek ne zna, ali je Penn najavio kako želi nastupati na UFC 197 priredbi koja će se održati početkom ožujka.

Pročitajte više