HNL

Bjelica o psovkama i korporaciji: Blate me jer sam uspio i imam 15 bodova više

Nel Pavletic/PIXSELL

DERBI Rijeke i Osijeka, u kojem su gosti na Rujevici ostali bez važna dva boda u borbi za naslov, još traje prepucavanjima izvan terena. Zanimljivih 90 minuta završilo je bez golova, ali mediji su objavili da je trener Osijeka Nenad Bjelica zabio autogol verbalnim napadom upućenim trenerima i igračima Rijeke u tunelu nakon utakmice.

Bjelica im je navodno vikao: "Jel' vas usrećila korporacija? Pi*da vam materina! Je*ala vas korporacija", na što mu je pomoći trener Rijeke Danko Matrljan odgovorio: "Hahahah! E, moj Bjelica."

Delegat utakmice, Kninjanin Jure Zečević, u zapisnik nije unio taj događaj.

"Utakmica je obilovala žutim kartonima, jedan je dobio i trener Nenad Bjelica, ali nisam vidio ni čuo da je došlo do ispada u tunelu. Ostao sam zadnji na terenu, kako bih se uvjerio da neće biti vrijeđanja sudaca ili drugih iščašenih ponašanja", kazao nam je Zečević nakon utakmice.

Trener Rijeke Goran Tomić nije čuo Bjeličine psovke, nisu ih zabilježili ni glasnogovornici klubova pa se priča svela na rekla - kazala. Sve dok se danas nije javio Bjelica.

"Ono što se dogodilo na terenu, tamo treba i ostati. Ne znam tko je Danko Matrljan i to je sve što imam reći o tom slučaju", kazao nam je Bjelica.

Matrljan: Ja to nisam čuo niti me zanima

Razgovarali smo danas i s Matrljanom, kako bismo čuli njegovu stranu priče.

"Nisam čuo psovke i ne znam kako je to završilo u medijima. Možda se netko sakriva iza mene, ali to me uopće ne zanima. Bio sam s igračima na terenu i nemam ništa s cijelim slučajem. Za mene je ta utakmica završila i relativno sam zadovoljan našom igrom. S Bjelicom nisam imao nikakav susret, samo sam čuo da se o tome govori, ali mene uopće nije briga za takve stvari. Bjelica je bio negativan prema sucima tijekom utakmice, ali ni to me ne zanima. Nemam ništa s napisima koji su se pojavili u medijima", kazao nam je pomoćni trener Rijeke.

Za njega je priča završena, ali za Bjelicu još nije. 

Zbog njegovih ranijih okršaja sa sucima, poput slučaja iz Gradskog vrta prije nešto više od godinu dana, kad je nakon poraza od Dinama uvredama i psovkama zasuo Marija Zebeca te na presici odbio odgovarati na pitanja novinara, Bjelicu su osudili i mediji i protivnici. Čuli smo komentare da ne zna podnijeti poraz i da se ponaša neprikladno samo kad gubi. No, nitko iz Rijeke nije želio službeno govoriti o tome. 

Bjelica: Temperament me doveo tu gdje jesam

Bjelica nije demantirao da je, nezadovoljan remijem, žestoko reagirao, ali to nije ni potvrdio, niti je želio pojasniti na koju je korporaciju mislio. Mediji su pretpostavili da je to poruka Dinamu i Rijeci, što je izazvalo dodatne komentare o licemjerju osječkog trenera, nekad Dinamovog zaposlenika.

"Ja želim govoriti samo o utakmici. Osijek je bio apsolutno bolji, imali smo niz dobrih prilika, a Rijeka samo jednu, i to iz penala, kojemu je prethodio prekršaj na Mierezu. Zaslužili smo pobjedu, ali ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Osijek se neće predati sve dok postoji teorija da možemo uzeti titulu", rekao je Bjelica, koji za Dinamom sad zaostaje četiri boda te ima utakmicu više. 

Pojasnio nam je da ne smatra da njegovo ponašanje odskače od uobičajenog folklora tijekom utakmica. 

"Dobio sam žuti karton zbog prigovora, ali je sve to bilo u granicama normalnog pritiska. Mi želimo pobjedu, protivnik isto želi nešto za sebe, ali na kraju je važno da smo ja i trener Rijeke Goran Tomić jedan drugome stisnuli ruku. Blate se samo uspješni ljudi, a Osijek i ja smo uspješni. Koncentriran sam na svoju momčad, koja igra povijesnu sezonu, imamo najbolje igrače lige na pojedinim pozicijama i ravnopravni smo najvećem hrvatskom klubu, koji ima više novca, ali je natjeran da na terenu bude ozbiljniji nego inače. Osijek ih je na to natjerao. Rijeka ima sličan budžet kao mi, a ostavili smo je 15 bodova iza sebe", ističe Bjelica i dodaje da se nema namjeru nikome ispričati.

"Ispričao sam se onda kada sam pretjerao, poput situacije u Osijeku, kada nisam reagirao prikladno prema novinarima. Što se tiče mog temperamenta i emocija, zbog njih sam danas tu gdje jesam i nemam se namjeru mijenjati", zaključio je trener Osijeka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više