Bjelica: Već ste mogli vidjeti tko su prva jedanaestorica

Foto: Hina

DINAMO u utorak od 20 sati na Maksimiru igra prvu utakmicu u novoj sezoni. U goste Modrima stiže izraelski Hapoel Beer Sheva, na prvi okršaj 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Dinamov trener Nenad Bjelica izašao je pred novinare najaviti prvu europsku utakmicu, a nakon toga je poveo igrače na posljednji trening.

"Ekipa je spremna, odradili smo 47. trening od početka priprema. Velika većina igrača odradila je treninge na jako dobrom nivou, imamo na raspolaganju 27 igrača i nadamo se najboljem, pobjedi i prolasku. Iako, igramo s kvalitetnim i iskusnim protivnikom koji je već odigrao dvije službene utakmice. Ekipa je mentalno i fizički spremna za utakmicu", rekao je Bjelica uoči otvaranja sezone.

"Na pripremama ste već mogli vidjeti konture početne jedanaestorice. Kad imate 13 novih igrača, morate ih sve upoznati, pokušati sve kombinacije, svima smo dali minute da se dokažu. Devet igrača neće biti u kadru za Hapoel Beer Shevu, na meni je odlučiti tko će igrati. Imamo puno utakmica, svatko tko će biti u kadru dobiti će svoju šansu ove sezone", najavio je Bjelica.

"Imaju dobre igrače u napadu, također i u veznoj liniji, opasni su po bokovima. Ekipa su koja ima jako dobre ofenzivne kvalitete, ako ih se pusti igrati, tad mogu pokazati svoj talent u najboljem svjetlu. Protiv takvog protivnika moramo biti agresivni, biti blizu, ne dati im mogućnost doći do izražaja. Nadam se da ćemo već sutra pokazati da smo dobra momčad."

Potvrdio je da Filip Benković neće igrati.

"Nije trenirao s momčadi zadnjih osam dana, dok je Gavranović vrlo važan igrač za nas i bit će u konkurenciji. Iako nije spreman da igra od početka, ali u 20-30 minuta sigurno može pomoći."

Na današnjem ždrijebu parova 3. kola kvalifikacija Dinamo je imao sreće i, ako prođe Hapoel, igrat će protiv pobjednika dvoboja kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda.

 

Pročitajte više