kriminal u sportu

Boateng osuđen za udaranje djevojke. Kažnjen je s 1.8 milijuna eura

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

JEROME BOATENG (33), velika njemačka nogometna zvijezda, na sudu u Munchenu proglašen je krivim za udaranje djevojke s kojom ima dvoje djece. 

Dosuđeno je da joj mora platiti odštetu od 1.8 milijuna eura. 

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju u Njemačkoj zbog više razloga. 

Boateng je legenda njemačkog sporta i jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti. Tijekom deset godina u Bayernu (2011-21) odigrao je 363 utakmice za najveći njemački klub, s kojim je osvojio devet prvenstava i pet kupova te dvije Lige prvaka. Ovog ljeta prešao je u Lyon. Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 76 utakmica te bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje SP-a 2014. 

Osim toga, Boateng je zbog niza burnih veza i skandala već godinama zvijezda i njemačkih tabloida. Jedan od njegovih najvećih ispada, koji je sada dobio sudski epilog, dogodio se prije tri godine. Sherin Senler, s kojom je bio u turbulentnoj vezi, tijekom koje su 2011. dobili blizanke, optužila ga je da ju je prije tri godine, tijekom odmora s njihovim kćerima, udario tako da ju je ozlijedio. Sud joj je dao za pravo, a Boateng, koji je kažnjen novčano, mogao je dobiti i do pet godina zatvora. 

Konačno, ova presuda Boatengu dolazi samo sedam mjeseci nakon što je Kasia Lenhardt (25) izvršila samoubojstvo tjedan dana nakon završetka burne dvogodišnje veze sa slavnim nogometašem. Boateng je prekinuo s njom nakon žestoke svađe u javnosti te nakon što je ona pijana razbila njegov automobil. Odmah zatim, dok je Boateng s Bayernom bio na klupskom SP-u u Kataru, Lenhardt si je oduzela život u Berlinu. Boateng je odmah kada je saznao za tragediju napustio natjecanje i odletio za Njemačku. 

 

Pročitajte više