NBA LIGA

Bogdanović i Conley dogovorili akciju za pobjedu, trener je samo rekao: "Može!"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BOJAN BOGDANOVIĆ zabio je tricu sa sirenom za pobjedu Utah Jazza nad Milwaukee Bucksima 103:100 i zaključio najbolju večer sezone s 33 koša.

Do kraja je ostala samo sekunda i tri desetinke. Joe Ingles izveo je loptu, Babo je otrčao u kut, šutnuo iz poluokreta i pogodio za oduševljenje dvorane u Salt Lake Cityju.

Nakon utakmice otkrio je da je Mike Conley zapravo trebao uputiti šut za pobjedu, ali naš je košarkaš tražio da akcija ide na njega. Njih su se dvojica dogovorila što će tko učiniti, a trener Quin Snyder je samo "blagoslovio" dogovor.

"To je sjajno u ovoj momčadi. Trener sluša što igrači imaju za reći jer mi smo na terenu i mi izvršavamo dogovoreno. Conley je trebao ići u taj kut, ali sam ga pitao da ja zauzmem njegovo mjesto na visokom kvadrantu pa imam opciju izvući se u kut", ispričao je Bojan, a Conley se nadovezao.

"'U redu, ali neću ići u suprotni kut, nego u sredinu da ti otvorim više prostora, a da Mitchell može utrčati na lob ili se izvući u drugi kut', rekao sam mu. Trener je samo sjedio i gledao nas i na kraju rekao: 'Ok, može, učinite tako.' I sve je ispalo kako treba. Svi smo kompetitivni i želimo pobijediti pa se nitko ne suzdržava. To što se javio za šut pokazuje koliko želi pobijediti".

Bojan je kazao kako je zaista užitak igrati u momčadi poput Jazza.

"Okružen sam sjajnom grupom momaka koji su redom nesebični igrači. Quin je sjajan trener koji zna kako te uklopiti u sustav s puno organiziranih akcija. Nije mi tako bilo u drugim momčadima", rekao je Bogdanović.

Conley ga je još jedanput pohvalio.

"Još pokazuje svijetu za što je sve sposoban. Puno ljudi ne zna koliko je dobar", upozorio je razigravač Jazza.
 

Pročitajte više