HRVATI U NBA LIGI

Bogdanović kao John Stockton, rekreirao je najpoznatiji koš u povijesti Jazza

Foto: Getty Images, Twitter

BOJAN BOGDANOVIĆ odlično je započeo karijeru u Utah Jazzu, s kojim je ovog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor na čak 76 milijuna dolara.

U prvoj utakmici ubacio je 16 poena Oklahoma Cityju i iskrenuo gležanj. Drugu, protiv Lakersa, propustio je zbog natekline, ali do treće je ona splasnula, pa je Sacramentu zabio čak 26 koševa.

Obje utakmice u kojima je Bojan igrao Utah je dobila, onu koju je propustio je izgubila.

Sacramentu je Bogdanović zabio pet trica, a jedna je jako podsjetila na najpoznatiji koš Utah Jazza u povijesti, kako je primijetila korisnica Twittera Moni.

Nakon što je lopta prošla kroz mrežicu, Babo je poskočio i slavljenički zamahnuo rukom. Na skoro isti način, nakon koša sa skoro istog mjesta, prije 22 godine legendarni John Stockton proslavio je koš za pobjedu proiv Houstona, kojim je Utah prvi put u klupskoj povijesti ušla u finale.

Da sličnost bude još veća, Utah će ove sezone neke utakmice igrati u starim dresovima s motivom planina, kakvi su bili aktualni u eri Stocktona i Karla Malonea, a jedna od tih utakmica bila je baš ova protiv Kingsa.

Džezeri su 1997. u velikom finalu izgubili od Jordanovih Chicago Bullsa, baš kao i godinu kasnije, a nakon toga više nisu stigli tako daleko. Baš zato ovaj Stocktonov koš navijači Jazza zovu "The Shot". 

Utah je ove sezone vrlo ambiciozna, dovođenjem Bogdanovića i Mikea Conleyja postala je jedan od pritajenih favorita sezone, te se nada da će uspjeti napraviti ono što nije u eri najpoznatijeg tandema u povijesti košarke - osvojiti naslov prvaka.

Pročitajte više