Bogdanović: Svi mi Europljani sanjamo o Knicksima i paše nam trener stare škole

Screenshot: YouTube

BOJAN BOGDANOVIĆ odigrao je svoju prvu utakmicu za New York Knickse nakon razmjene iz Detroit Pistonsa. Počeo je na klupi, ali odigrao je 33 minute i postigao 11 poena. Ozljedama desetkovana momčad Knicksa ipak nije uspjela parirati Indiana Pacersima te je izgubila 125:111.

Unatoč porazu, Bogdanović je uživao u debiju za momčad za koju je "sanjao igrati" te prvi put osjetio energiju legendarnog Madison Square Gardena kao domaći igrač, kojeg su navijači vrlo toplo prihvatili jer ga većina smatra ozbiljnim pojačanjem.

"Dvorana je gorjela, hvala navijačima na ljubavi i podršci"

"Atmosfera ovdje je drukčija, svaka utakmica je kao play-off, tako da sam se dobro osjećao. Bilo je ludo, mislim da svi mi europski igrači sanjamo o igranju u Gardenu, tako da je to što sam dio obitelji Knicksa za mene vrlo posebno. Dvorana je gorjela cijelu utakmicu i zahvalan sam na ljubavi i podršci koju su mi navijači pokazali", rekao je Bogdanović nakon utakmice te prokomentirao svoj debi.

"Moram brže uhvatiti ritam igre u napadu i pohvatati što radimo u obrani, trebat će mi vjerojatno nekoliko utakmica. Obično mi treba utakmica ili dvije. Danas smo igrali jednostavne akcije da Burks i ja možemo biti na pravim mjestima. Trebat će mi nekoliko dana, pa je dobro što nam slijedi All-Star stanka."

"Svi moji prijatelji iz New Yorka navijaju za Knickse"

Prije utakmice Bogdanović i Alec Burks, koji je s njim došao u razmjeni s Detroitom, predstavljeni su njujorškim medijima, a Bojan je otkrio da tu ima puno prijatelja iz vremena dok je igrao za Brooklyn Netse, ali su svi navijači Knicksa, koji će zbog njegova dolaska dobiti i nove fanove u Hrvatskoj.

"Jako sam uzbuđen što sam postao dio jedne od najvećih franšiza na svijetu i obitelji Knicksa. To je ogromna stvar za mene i uzbuđen sam što sam opet u New Yorku", rekao je za početak.

"Igrao sam u Netsima, ali svi moji prijatelji iz New Yorka su navijači Knicksa, tako da će i za njih biti bolje vidjeti me u dresu Knicksa. U New Yorku postoji velika hrvatska zajednica i mnogi ljudi iz moje zemlje od sada će navijati za Knickse."

Pitali su ga što smatra najboljim dijelom svoje igre. "Uvijek pokušavam biti najbolji mogući igrač u svojoj ulozi, bez obzira na to kakvu mi je trener namijenio. Imamo sjajnu početnu postavu i dvije zvijezde i mislim da smo Alec i ja tu da im pomognemo da budu najbolja verzija sebe kad su na parketu", rekao je Bojan pa govorio o pritisku koji donosi igranje za momčad s visokim ambicijama, nakon godine i pol u očajnim Pistonsima.

"Obojica smo naviknula na to. Propustio sam samo jedno doigravanje u karijeri, tako da sam naviknuo na visoka očekivanja i igranje za najveće ciljeve. Još je rano i moramo se prilagoditi, ali dolazi All-Star stanka, pa će nam biti lakše naučiti akcije i što trener želi od nas. 

Dosta igrača nam fali, razgovarali smo s trenerom o nekim postavkama igre i tome kako ćemo pristupiti sljedećim utakmicama. Tu sam da radim što god trener traži od mene. Mogu biti i odličan igrač uloge. Vidjet ćemo."

Trener Tom Thibodeau nije tipičan NBA trener koji ugađa svojim igračima, nego tip čvrste ruke koji često viče, a Bogdanović kaže da mu to odgovara jer je takav odnos u Europi normalan.

"Radio sam s puno trenera stare škole, a čujem da je Thibs jedan od njih, pa mi neće biti prevelika prilagodba. Čak mi je draža ta stara škola, to je više europski stil. tako da se veselim", rekao je Bojan.

Pročitajte više