NBA

Bogdanovića brutalno poslao po ćevape: Ovako je Babo upoznao pod u LA-u

Screenshot: Youtube

HRVATSKI DERBI u NBA ligi pripao je Ivici Zupcu. Njegovi LA Clippersi na domaćem terenu pobijedili su Bogdanovićeve Pacerse 115:109.

Obojica hrvatskih košarkaša bili su starteri i imali su zapažene uloge. Ivica Zubac je za 18 minuta ubacio 12 koševa. Iz igre je gađao 4/6, a pogodio je sva četiri slobodna bacanja. S devet skokova bio je drugi najuspješniji igrač svoje momčadi pod obručima.

Bojan Bogdanović igrao je gotovo 36 minuta tijekom kojih je s Evansom podijelio naslov najboljeg strijelca Indiane. Postigao je 19 poena, uz šut iz igre 6/12, dok je trice gađao 2/4. Dodao je pet skokova i dvije asistencije.

Najbolji hrvatski košarkaš istaknuo se po lošem na samom kraju meča.

Akcija u kojoj mu je Patrick Beverley prodao lažnjak, a Babo se prosuo po terenu, najzapaženiji je trenutak utakmice.

Clippersi su 13 sekundi prije kraja imali napad i tri koša prednosti. Bogdanović i suigrač Matthews udvajali su Williamsa, koji je proigrao usamljenog Beverlyja na trici.

Bogdanović je dotrčao do njega kako bi ga spriječio da šutira. Beverley ga je trznuo, a Bogdanović je nasjeo na lažnjak, otišao u prazno i zbog "lomljenja gležnjeva" završio na podu. 

Beverley nakon toga lako poentira za potvrdu pobjede. Video akcije u kojoj je Bogdanović poslan po ćevape pogledajte ovdje.

Pročitajte više