Bologna traži novog trenera, Jurić jedan od dvojice kandidata

Foto: EPA

IVAN JURIĆ (42) jedan je od dvojice kandidata za Bologninog šefa stručnog stožera, ekskluzivno javlja Tuttomercatoweb.
 
Prema posljednjim informacijama talijanskog portala, Bolognin sadašnji trener Roberto Donadoni (54) na koncu bi tekuće sezone nakon dvije i pol godine obnašanja dužnosti mogao napustiti klub.
 
Kao potencijalni nasljednici nekadašnjeg izbornika talijanske reprezentacije te Parminog i Napolijevog trenera spominju se Davide Nicola (45) i Ivan Jurić. Obojica su trenutačno bez trenerskog angažmana.
 
Ivan Jurić dobro je poznato ime talijanskog nogometa. Igrajući za Crotone (2001. - 2006.), pa Genou (2006. - 2010.) u kojoj se umirovio, na Apeninskom poluotoku privrijedio je svojevrsni legendarni status. Osim spomenutih talijanskih klubova, nastupao je za Hajduk, Sevillu i Albacete.
 
Nakon umirovljenja posvetio se trenerskom poslu pa je isprva bio pomoćnik Giana Piera Gasperinija u Genoi, Interu i Palermu. Samostalnu karijeru započeo je krajem rujna 2013. godine kao glavni trener Genoinog juniorskog tima. S Crotoneom je 2016. godine izborio povijesnu prvoligašku promociju, a početkom studenoga protekle godine smijenjen je u Genoi zbog rezultatske krize.

Pročitajte više