Borba za Ligu prvaka u Bundesligi dodatno se zakomplicirala. Tri kluba u dva boda

Foto: EPA

U TERMINU od 15:30 odigrano je pet utakmica 30. kola njemačke Bundeslige. Svi susreti bili su vrlo neizvjesni te nijedna momčad nije pobijedila s više od jednog gola razlike, a rezultati ovog kola dodatno su zakomplicirali borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Leipzig i Freiburg do važnih pobjeda, remi Uniona i Bayera 

Derbi kola odigrali su Union Berlin i Bayer Leverkusen, a završilo je 0:0. Tako je trenutno trećeplasirani Union dopustio Freiburgu i Leipzigu da mu se približe na ljestvici, dok je šestoplasirani Leverkusen sve dalje od klubova koji se bore za Ligu prvaka. Josip Juranović odigrao je cijeli susret za Union.

Kiks Uniona iskoristio je Freiburg, koji je na gostovanju kod Kolna pobijedio 1:0 i tako se bodovno poravnao s momčadi iz Berlina. Jedini pogodak postigao je Ritsu Doan u 54. minuti. Freiburg tako zasad drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Profitirao je i petoplasirani RB Leipzig, koji je na domaćem terenu svladao Hoffenheim 1:0. Pobjedonosni gol zabio je Christopher Nkunku u 28. minuti. Leipzig sada zaostaje dva boda za Unionom, kao i za Freiburgom. Joško Gvardiol igrao je do 60. minute za Leipzig, a Andrej Kramarić odigrao je cijelu utakmicu za Hoffenheim.

Stuttgart pobjegao iz zone ispadanja

Zanimljivo je i na dnu tablice, gdje je Stuttgart pobjedom 2:1 nad Borussijom Monchengladbach pobjegao iz zone ispadanja. Ima jednako bodova kao i Bochum, koji na poziciji niže drži mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Serhou Guirassy zabio je za vodstvo domaćih u 22. minuti, Julian Weigl poravnao je iz jedanaesterca u 77. minuti, a svega šest minuta kasnije na isti je način Tanguy Coulibaly vratio vodstvo i donio pobjedu Stuttgartu. Borna Sosa odigrao je cijeli susret za Stuttgart.

U petom ogledu u ovom terminu Eintracht Frankfurt i Augsburg odigrali su 1:1. Frankfurt je poveo autogolom Elvisa Rexhbecaja u 25. minuti, da bi Ermedin Demirović u 58. donio bod Augsburgu. Dion Drena Beljo za Augsburg je igrao do 92. minute, dok je David Čolina ostao na klupi. Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić zbog ozljeda nisu konkurirali za sastav Frankfurta.

Pročitajte više