Hajduk

Borevković: Kada sam iz Rudeša odlazio u Portugal, nisam imao velika očekivanja

Foto: Hajduk.hr

HRVATSKI stoper Toni Borevković novi je igrač Hajduka. Hajduk je ovu vijest objavio na svom službenom Instagram profilu, a transfer je splitski klub uspio završiti u potpunoj tajnosti. Ni u jednom trenutku Borevković nije javno povezivan s Hajdukom pa je ova objava došla kao veliko iznenađenje. 

Nakon službene objave transfera koji je zapravo posudba s pravom otkupa u iznosu od milijun eura Borevković je u razgovoru za Hajduk Digital TV podijelio svoje prve dojmove: "Jako sam uzbuđen, drago mi je što sam došao. Što se tiče mojih ambicija, svi moramo težiti da budemo prvaci, borit ćemo se za titulu, Hajduk uvijek mora tome težiti. Vjerujem da mi to možemo, da ne vjerujem, ne bih ni dolazio.

Mislim da sam na pravom putu

Prošle godine pratio sam događanja u HNL-u, mogli smo se potući s Dinamom za prvaka, bili smo tu, ali ove godine kad se dodatno posloži Hajduk, sigurno ćemo biti još bolji. Igrače poznajem, imamo jako kvalitetnu ekipu, pojedince koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Bitno je da odradimo dobre pripreme i što bolje se posložimo prije nego što sezona počne."

Osvrnuo se i na svoj raniji karijerni put i proboj na seniorsku razinu koji je išao i preko 2. HNL: "Kad sam odlazio iz Rudeša u Portugal s 20 godina, nisam imao velika očekivanja, išao sam da se izborim za svoj put. Da mi je netko rekao da ću s 25 godina imati četiri sezone u kojima sam standardno igrao u jakoj portugalskoj ligi, sigurno da bih bio zadovoljan. Odradio sam četiri godine u Primeri i sada se vraćam u HNL da se borim za titulu i mislim da sam na pravom putu."

Za kraj, poručio je kako je fizički spreman: "Imao sam odmor kad je završila portugalska Primera, onda sam počeo individualno raditi i sada sam spreman odmah se pridružiti ekipnim treninzima. Navijačima poručujem da ću dati sve od sebe da pomognem Hajduku. Tome svi moramo težiti."

Pročitajte više