Borjan predstavljen u novom klubu: "Napravili smo sve kako bismo ga doveli"

Foto: EPA

SLOVAN iz Bratislave predstavio je novog golmana Milana Borjana (35), koji je došao na posudbu iz Crvene zvezde. Podsjetimo, novi trener Zvezde Barak Bakhar poručio je Borjanu da ne računa na njega, čime je kanadski reprezentativac bio razočaran i smatrao da to nije zaslužio. Međutim, pronašao je novi klub i u Slovanu će igrati s donedavnim dinamovcem Markom Tolićem (27), koji je također stigao na posudbu.

"Milan Borjan bio je jasan izbor kao pojačanje od prvog trenutka kada se pojavila mogućnost da ga dovedemo. Učinio sam sve što sam mogao kako bismo ga doveli. On je golman s ogromnim iskustvom na klupskoj i reprezentativnoj razini. Baš nam je on bio potreban, netko tko može donijeti mir i sigurnost u našu obranu. Siguran sam da ćemo to dobiti od Borjana, koji je došao kod nas na godinu dana", rekao je direktor Slovana Ivan Kmotrik.

Slovan će mu davati polovicu plaće

Slovaci će plaćati polovicu njegove plaće koja iznosi 800 tisuća eura. To je ujedno i najveća plaća nogometaša u tom beogradskom klubu, tvrdili su srpski mediji i dodali da nitko nema veću plaću od 600 tisuća eura. Borjan je bio kapetan Crvene zvezde od 2020., a u šestogodišnjem mandatu osvojio je tri dvostruke krune.

U karijeri je još branio za Rad, Sivasspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički Niš i Koronu Kielce. Za reprezentaciju Kanade nastupio je 72 puta, a imao je i tri nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Na jednom od njih primio je četiri gola od Hrvatske u porazu Kanade 4:1.

Pročitajte više