Borussia odbrusila Unitedu zbog velikog talenta: "Neka znaju - on nema cijenu"

Foto: EPA

JADON SANCHO nije dobivao prilike u Manchester Cityju pa se odlučio na vrlo riskantan potez u karijeri.

Napravio je nešto neuobičajeno za mlade engleske nogometaše. Otišao je u Njemačku, potpisao za Borussiju Dortmund i sada uživa te igra najbolji nogomet svog života.
Ovaj 18-godišnjak postigao je osam zgoditaka i namjestio ih čak 13 u 25 bundesligaških nastupa. Broji po gol i asistenciju u Ligi prvaka, a zbog svega sada ga love najveći engleski klubovi.

Manchester United je navodno među prvima koji je spreman platiti velik iznos za mladog reprezentativca Engleske, ali Borussia ga ne namjerava prodati, barem ne u skorijoj budućnosti.

"Jadon Sancho će igrati za Dortmund i dogodine i definitivno planiramo njegov ostanak. Daleko sam od toga da ga etiketiram i postavim mu cijenu, ali reći ću da je i za najveće klubove na svijetu njegov transfer poprilično kompliciran", poručio je sportski direktor Milijunaša Michael Zorc.

Sancho se pokraj svih velikih zvijezda nije mogao probiti u prvu momčad Pepa Guardiole pa je otišao. Njegov odlazak u Njemačku samo je pokrenuo trend u kojem sve više mladih Engleza odlazi van granica svoje države kako bi se afirmirali kao igrači prije nego što ostvare transfere u neke veće klubove.

Borussia Dortmund savršen je klub za nešto takvo. Kupuju jeftino, mladom igraču daju veliku minutažu i za par godina prodaju skupo.

No čini se da Sancho još nije dostigao tu cijenu. Ugovor s BVB-om mu traje do 2022. godine, a sigurno je jedno - tko god ga bude htio, morat će platiti ogromnu svotu novca.

Pročitajte više