EP U VESLANJU

Braća Sinković novom pobjedom došla na korak do nove europske medalje

Foto: Profimedia

DVOSTRUKI olimpijski pobjednici, braća Valent i Martin Sinković, plasirali su se u finale dvojca na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu u Münchenu. Sinkovići su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:35.99, ostavivši iza sebe posadu Grčke (6:40.64). 

Najbolje vrijeme polufinala imala je posada Španjolske, koja je bila u prvoj polufinalnoj skupini 6:33.71. U finalu će se za odličje braća Sinković boriti, osim protiv posada Grčke i Španjolske, i protiv Srbije, Italije i Litve. Finale je na rasporedu u nedjelju u 12:59.

"Dosta dobra utrka, sigurna pobjeda. Malo su Grci stisnuli prvih 1000 metara, što je dobro da smo imali test za finale. Sad nas očekuje prava utrka u finalu, a tu su sigurno Španjolci i Litvanci najjači protivnici", rekao je Valent Sinković nakon utrke.

"Prvih 1000 metara su nam bili dosta blizu, ali su se preforsirali pa smo im u srednjem dijelu utrke dosta otišli. Sutra nas očekuje teška utrka od samog početka pa do kraja", nadodao je Martin Sinković.

Sestre Jurković pete u finalu

Ivana i Josipa Jurković zauzele su peto mjesto u finalu dvojca bez kormilara. Naslov europskih prvakinja osvojile su Rumunjke Iona Vrinceanu i Denisa Tilvescu (7:34.41), srebro Britanke Emily Fords i Esme Booth (7:36.20)., a broncu Nizozemke Ymkie Cleevering i Veronique Meester (7:39.49).  Sestre Jurković su do petog mjesta došle s vremenom 7:48.26.

Pročitajte više