SAMOSTREL

Brat i sestra u svojoj Dubravi osvojili dva svjetska zlata u samostrelu

Foto: Screenshot

OPĆINA Dubrava dobila je veliku čast ugostiti finale Svjetskog kupa u samostrelu. 

U Dubravi je nastupilo po 16 strijelaca u muškoj i ženskoj kategoriji, a Hrvatsku su predstavljali Valentina Pereglin, Sanja Komar, Mihaela Oborovečki, Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš.

Veličanstven uspjeh ostvarili su brat i sestra Pereglin koji su nastavili dominaciju svjetskim samostrelom. Valentina i Domagoj osvojili su zlatne medalje u seniorskim kategorijama u svom rodnom mjestu, a zbog toga je njihov uspjeh još veći.

U dvorani u Dubravi okupilo se više od 300 ljudi, a podršku hrvatskoj reprezentaciji došli su dati olimpijci Josip Glasnović, Filip Ude i Petar Gorša.

Srebro u ženskoj konkurenciji osvojila je još jedna Hrvatica, Mihaela Oborovečki, a u muškoj konkurenciji Novosel je zauzeo treće mjesto.

Sjajan uspjeh Hrvatske i prošlog ljeta

Hrvatska je osvojila čak 12 medalja na Svjetskom prvenstvu prošlog ljeta, od toga šest zlatnih, pet srebrnih i jednu brončanu, i tako završila prva u ukupnom poretku najboljih reprezentacije svijeta.

Zanimljivo, čak četiri svjetske medalje došle su u Općinu Dubrava, mjesto od svega pet tisuća stanovnika udaljeno 40-ak kilometara od Zagreba, koje je domaćin ovogodišnjeg finala Svjetskog kupa. Dobitnici tih medalja su Valentina Pereglin (zlato), Ivan Borak (srebro), Domagoj Pereglin (srebro) i Marijan Kajfeš (bronca).

 

Pročitajte više