Brazil je već dobio olimpijskog prvaka: Čarobnjak sa škarama u rukama i obožavatelj Neymara oduševio je svijet

Foto: Screenshot YouTube

DOK su pripreme za svečano otvaranje Olimpijskih igara u Riju u punom jeku, jedno neobično natjecanje održalo se prošle nedjelje u Dicró Areni, na sjeveroistoku grada domaćina Igara.
 
Dvorana je bila prepuna, gledatelji su navijali, a štoperice su otkucavale. Ipak, bio je to događaj koji nema veze sa sportom kao takvim, no u pitanju je bilo najveće natjecanje najboljih frizera iz cijelog Brazila.
 
Finalisti su kao zadatak imali zadanu temu, a nije teško za zaključiti o čemu se radilo.
 
''Posljednjih mjeseci u Riju se o ničemu ne priča kao o Igrama. Igre će donijeti sreću ovom gradu i Rio će se svijetu predstaviti u najljepšem svijetlu. Privilegija je biti domaćin jednog ovakvog događaja i zato, kad smo birali temu za finale, dvojbe nije bilo, odlučili smo se za Olimpijske igre'', rekla je Erica Nunes, organizatorica natjecanja.
 
U finale su se plasirali četiri super frizera: Ronyelison Costa iz Rio de Janeira, Marcelo Anderson iz Sao Paula, Esmael Santos iz sjeveroistočne države Bahia te Nataniel Almeida, iz susjedne države Minas Gerais.
 

Svaki natjecatelj je dobio 40 minuta za napraviti frizuru koja bi trebala oduševiti žiri, a na svojim su modelima ''iscrtavali'' ili lik legendarnog brazilskog jedriličara Torbena Graela, višestrukog svjetskog prvaka i osvajača pet olimpijskih zlatnih medalja, maskote Igara Toma i Viniciusa, odnosno kombinaciju tri motiva: Krista Iskupitelja, logo Igara i olimpijske prstenove (natjecatelji su ždrijebom dobili određeni motiv kao zadatak). Posljednji motiv pokazao se kao pobjednički.
 
Trojica sudaca nakon kraćeg zasjedanja odlučili su se za kreaciju Marcela Andersona. Prvak nije skrivao oduševljenje.
 
''Pobjeda na ovom natjecanju, neposredno prije Olimpijskih igara nešto je čudesno. Moja tema morala je biti pobjednička'', rekao je ozareni Marcelo, poznat pod nadimkom Magnifico (Veličanstveni), a otkrio je i kojeg bi sportaša najviše volio ošišati:
 
''Neymar. Njemu se najviše divim. Bila bi mi čast. Napravio bih sve što on želi – grb Barcelone ili Brazila, sasvim svejedno.''
 
 
 

Pročitajte više