Brazilci secirali Hrvatsku pa Perišiću dali poseban nadimak: "On je već napravio sve"

Foto: Profimedia/Screenshot

HRVATSKA i Brazil od 16 sati igraju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Brazil je prvi favorit turnira i nogometna ga javnost vidi u finalu katarskog Mundijala, no brazilski ESPN upozorava na kvalitete hrvatske reprezentacije. Ističu faktor Ivana Perišića, kojem su dodijelili nadimak "Peri'goso" (opasan) te naglašavaju kvalitetu veznog reda Dalićeve momčadi.

Poseban nadimak za Perišića

"Perišić je toliko utjecajan u hrvatskoj igri da zaslužuje posebno poglavlje. Sve je napravio na ovom turniru. Stvarao je šanse, asistirao i zabijao golove glavom i nogama. Predvodi momčad u nekoliko ofenzivnih statistika i pokazao je atribute koji ga čine važnim. On ubrzava hrvatsku igru, fizički je moćan i sve radi tako da mu ne opada nivo tehničke kvalitete", piše ESPN o Perišiću.

Hrvatska igra po lijevoj strani

Brazilci potom pišu: "Poznata je kvaliteta veznjaka Brozovića, Kovačića i Modrića. To znači da hrvatska igra gotovo neizbježno ide preko njih. Istodobno, to Hrvatsku može učiniti malo predvidljivom. Struktura hrvatske lijeve strane pokazuje da ondje lopta više kruži. Gvardiol kao lijevi stoper uz Sosu i Perišića ima pomoć Brozovića i Kovačića pa može zadržati loptu na lijevom boku."

"Dobro poznato hrvatsko oružje"

Za kraj dodaju: "Dolasci bekova Juranovića i Sose u napad gotovo uvijek imaju predvidljiv ishod, a to su ubačaji. To je dobro poznato hrvatsko oružje, koja ima dobre skakače i igrače koji znaju igrati glavom. S prosjekom od 184 cm Hrvati imaju treću najveću prosječnu visinu napadača unutar momčadi u četvrtfinalu, a dva od pet golova postigli su nakon ubačaja."

Pročitajte više