Brazilci su protiv nas pogriješili. Mi to ne smijemo napraviti protiv Argentine

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u dramatičnoj utakmici na penale pobijedila Brazil 4:2. Poslije 120 minuta bilo je 1:1, Brazil je poveo u 105. golom Neymara, a Hrvatska se vratila preko Petkovića u 117. minuti susreta. Dramu u četvrtfinalu je za Index komentirao Krunoslav Rendulić. 

Fenomenalan rezultat Hrvatske. Priprema utakmice je bila savršena i kad je Hrvatska odigrala tako, onda ni ishod nije mogao biti drugačiji. Prvo poluvrijeme je bilo savršeno, daleko naša najzrelija utakmica na turniru i mislim da odavno Hrvatska nije imala boljih 45 minuta. Briljantno.

Naglasio bih da sad ne bi trebalo previše pumpati atmosferu i ponašati se kao možda Brazilci pred utakmicu s Hrvatskom. Siguran sam da nisu očekivali da im možemo nauditi i rekao bih da su nas malo podcijenili. Mi to ne smijemo napraviti, nema mjesta tome. 

Čeka nas fantastična Argentina, a vremena nema puno. Momčad sad treba proslaviti pobjedu, a već od nedjelje raditi na pripremi za Argentinu. Polufinale je čudesan rezultat, ali zašto ne pokušati ponoviti Rusiju, pa čak ju i nadmašiti i postati prvak svijeta. U polufinalu smo, među četiri najboljih na svijetu i sad više nema favorita, svatko svakoga može pobijediti.

Prvih 45 minuta s Brazilom je putokaz kako igrati s Argentinom

Argentina je strašna ekipa, ima Messija, ali ne trebamo se nikoga plašiti. Respektirati svakako, ali pokazati neki strah nikako. Prvo poluvrijeme s Brazilom treba biti putokaz kako igrati s Argentinom. Mislim da će tako i izgledati u utorak jer to je način kako pobijediti i njih.

Brazil je individualno čudesna ekipa, ali hrabrilo me to da nisam vjerovao da mi možemo odigrati opet slabije kao s Japanom, a da oni mogu ponoviti strašnih prvih 45 minuta s Korejom. Srećom, to se nije dogodilo, pripremili smo nevjerojatno dobru utakmicu i u prvom dijelu je Brazil odigrao onoliko koliko smo im mi dali da odigraju.

Praktički ništa. Naravno, Brazil je moć i sila i bilo je nerealno očekivati da nam neće stvoriti šansu, ali tada se pojavio Livaković koji nas je opet spasio. A kad Hrvatska dođe do penala, onda nitko nema šanse, tu smo prvaci svijeta.

Messiju je ovo last dance

Argentinu smo lagano dobili prije četiri godine u Rusiji, ali ova sad Argentina je dosta drugačija nego ona iz 2018. Tvrdi su, čvrsti, jako su dobro taktički spremni, znaju mijenjati sustav igre ovisno o rezultatu i stalno imaju spremne i plan A i plan B. Imaju i Messija, koji zna da mu je ovo ''last dance'' i koji kao na početku karijere igra s osmijehom na licu i uživa.

U fenomenalnoj je formi i bit će jako teško jer Messi zna po što je došao u Katar. No, koliko god mi bio drag, imat će on super karijeru i bez te titule svjetskog prvaka...

Pročitajte više