Brazilski mediji: Oduzeli smo Hrvatskoj nepobjedivost i sanjamo polufinale SP-a!

Foto: EPA

DOK SE MI uzrujavamo zbog šokantnog poraza na početku druge faze Svjetskog prvenstva u rukometu, nacija odgovorna za naše frustracije veliki trijumf uopće nije doživjela kao nešto posebno važno za svoj sport.

Mnogi portali nisu još ni spomenuli utakmicu, a oni najvažniji ipak su se složili da je njihova reprezentacija ostvarila povijesni uspjeh. Nakon što su se prvi put plasirali među najboljih 12 na svijetu, skinuli su najvećeg protivnika u povijesti svojeg rukometa.

"Još povijesti: Brazil oduzeo nepobjedivost Hrvatskoj i sanja o polufinalu Svjetskog prvenstva u rukometu", naslov je na portalu najpopularnijeg brazilskog dnevnika O Globa.

Esporte donosi sličan naslov, "Brazil iznenadio Hrvatsku i još sanja polufinale Svjetskog prvenstva", a R7 je plasirao dva teksta nakon utakmice. U prvom naslovu samo je konstatirao pobjedu nad Hrvatskom u drugoj fazi SP-a, a u drugom se fokusira na povijesni moment: "Brazil pobjedom nad Hrvatskom nastavlja pisati povijest na rukometnom SP-u."

Onaj mali dio Brazilaca kojem rukomet nešto znači u životu može biti prezadovoljan, ali snovi o polufinalu o kojima pišu, bez obzira na veličinu njihove najnovije pobjede, ipak će najvjerojatnije ostati samo snovi jer bi za ulazak u zonu medalja morali dobiti i preostale dvije utakmice protiv Španjolske i Islanda.


 

Pročitajte više