HAJDUK

Brbićev prijatelj Damir Burić preuzeo Hajduk. Kaže da je osjetio dišpet i poziv

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DAMIR Burić novi je trener Hajduka! Nakon tri godine vraća se u Hajduk i preuzet će prvu momčad nakon što je Siniši Oreščaninu zbog ispadanja od Gzire u 1. pretkolu Europa lige uručen otkaz. 

"Zadovoljstvo mi je predstaviti novog trenera, gospodina Burića. S njim sam već surađivao 2016. godine. Drago mi je što se vratio. U razgovoru se shvatila njegova motiviranost da dođe odraditi posao koji nije dovršio. Došao je s velikom motivacijom", rekao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović pa riječ prepustio Buriću.

"Hvala na toplim riječima. Htio bih zahvaliti na podršci. Ovo se dogodilo jako brzo i neočekivano. Ja sam sad ovdje, osjetio sam potrebu i želju, osjetio sam moment kada je teška situacija za klub. Kada su svi puni kritike i idu na klub. Probudio se u meni dišpet i revolt i probudila se želja za rad, da ovdje odradim kvalitetan posao", rekao je Burić pa dodao: 

"Želim što dalje dogurati s Hajdukom, ciljevi i titule su tu. Želimo izvući maksimalno iz igrača kako bi ostvarili ciljeve."

Kratko je najavio i utakmicu s Istrom

"Jedva čekam da malo osjetim teren i Poljud ponovno, nadam se da ćemo na današnjem treningu saznati stvari koje su potrebne da bismo sve pripremili za utakmicu s Istrom", rekao je Burić pa otkrio na koliko je potpisan ugovor: 

"Potpisao sam na dvije godine, a pomoćnik će mi biti Joško Španjić koji je bio pomoćnik i Špaci Poklepoviću, a bit će i Tonči Gabrić." 

"Greuther Furth mi je bio zahvalan na onome što sam s njim postigao pa mi je izašao u susret i raskinuli smo ugovor kako bih se mogao vratiti u Hajduk", rekao je Burić.

Komentirao je i ciljeve u ovoj sezoni

"Dinamo je otvorio put za sve druge momčadi prema drugom mjestu, dat ćemo sve od sebe u prvenstvu i Kupu, kako bismo izvukli maksimum iz svoje momčadi", rekao je Burić o ciljevima u sezoni. 

Dodao je kako želi pametno ulagati u pojačanja. 

"Moramo pametno uložiti novac koji smo zaradili od Bradarića. Siguran sam da ćemo Saša i ja morati naći neki put kako doći do novih igrača koji nam trebaju. Moramo biti realni što je više moguće, ali moramo i pametno raspolagati novcem kojeg imamo", rekao je pa dodao:

"Moramo dati zajedništvo momčadi, kroz svakodnevni rad ćemo vidjeti tko ostaje, a tko odlazi. U tom pogledu smo ipak malo opušteni."

Na pitanje o sudskoj tužbi Nikole Vlašića protiv Hajduka odgovorio je Marin Brbić: "Nije istina da je Nikola Vlašić dobio arbitražu i novce na sudu. Prava je istina da smo se dogovorili."

Sve kako je najavljeno

Kako smo najavili prije par tjedana, Burić je čekao Oreščaninov odlazak da krene za Split. Pod njegovim vodstvom Hajduk je u sezoni 2015./2016. igrao jako dobar nogomet, ali je pod njegovim vodstvom odigrao, do četvrtka i poraza od Gzire, i jednu od najlošijih europskih utakmica, kad je na Poljudu od Libereca izgubio 1:0. Iako je sezonu završio s 24 boda manje od Dinama, Burić je afirmirao brojne mlade igrače poput Balića, Vlašića i Tudora i najavljivao je da bi oni sljedeće sezone mogli biti puno bolji.

No Hajdukov Nadzorni odbor je u jednoj od brojnih dvorskih igara na Poljudu prvo smijenio predsjednika Marina Brbića koji je i doveo Burića. Predsjednik je postao Ivan Kos koji je odmah smijenio i Burića, a na njegovo mjesto doveo sumnjivog slovenskog trenera Marijana Pušnika. Burić je nakon Hajduka kratko vodio austrijski Wacker, a onda je dvije sezone bio trener njemačkog drugoligaša Greuther Fürtha u kojem je u veljači dobio otkaz.

Pročitajte više