Briljirao cijeli turnir i onda jednim kiksom pokopao Urugvaj

Foto: Screenshot

ANTOINE GRIEZMANN je u 61. minuti raspalio po golu. Nije to bio najbolji Griezmannov udarac u karijeri i Fernando Muslera bi tu loptu obranio ili uhvatio u sljedećih 99 pokušaja.

No baš kad nije trebalo, u 61. minuti četvrtfinala Svjetskog prvenstva, kad njegova reprezentacija gubi 1:0, urugvajski golman je napravio kiks koji će ga vjerojatno pratiti cijelu karijeru. Udarac je bio jak, lopta je lelujala po zraku, ali ne toliko da bi ozbiljnom golmanu, što Muslera definitivno jest, tako nespretno prešla preko ruku i završila u golu.

Fernando je zastao, pogledao u nebo i shvatio da je - gotovo. Znali su to i njegovi suigrači. Do kraja je bilo još 30 minuta, a u pola sata se svašta može dogoditi. No Urugvajci su shvatili da bez Cavanija protiv ovako sigurne francuske obrane, koja je odigrala najbolju utakmicu na turniru, nemaju nikakve šanse. Nakon tog drugog gola su se predali i klonuli duhom, što je inače potpuno atipičnu za borbenu i ratničku Tabarezovu momčad.

Urugvaj se nije oporavio od šokantnog gola i do kraja susreta je izgledao kao da ne bi zabio još dva dana. Velika je šteta da će Muslera na ovom SP-u biti zapamćen po tom kiksu, a ne po četiri sjajne utakmice koje odradio do tog kobnog četvrtfinala. Urugvajski golman odigrao je fantastičan turnir. Do utakmice s Francuskom jedini mu je gol zabio Pepe, i to iz prekida, a na toj utakmici obranio je nekoliko dobrih prilika Portugalcima te je, uz Godina i Gimeneza, bio veliki oslonac u obrani.

Kod prvog francuskog gola bio je nemoćan. Varane je savršeno glavom pogodio točno u kut, no do strašnog kiksa za 2:0 Urugvaj je, ako ništa drugo, barem rezultatski bio u igri. Urugvajcima bi sigurno pomogao Edinson Cavani, koji je zbog ozljede propustio susret, ali Muslera im je sigurno odmogao.

Pročitajte više