HRVATSKI NOGOMETAŠI

Britanci: Hrvat je heroj. Zabio je gol vrijedan 35 milijuna eura

Foto: Profimedia

ANTONIO ČOLAK zabio je jedini gol u jučerašnjoj uzvratnoj utakmici protiv PSV-a, čime su njegovi Glasgow Rangersi pobijedili 1:0 te se nakon 2:2 u prvoj utakmici plasirali u grupnu fazu Lige prvaka. Bio je to peti gol u šest utakmica za 28-godišnjeg hrvatskog napadača, koji je ovog ljeta došao u škotski klub. The Sun piše kako Rangersi nisu mogli računati na napadača Alfreda Morelosa, ali sada imaju "novog heroja nakon što ih je Čolakov gol odveo u Ligu prvaka prvi put nakon 2010. godine". 

"Navijači PSV-a napravili su sve kako bi spriječili škotsku zabavu u Eindhovenu. Pokušali su poremetiti san igrača Rangersa tako što su noć prije ispucali vatromet ispred hotela. Čak su i zaustavili njihov autobus na putu do stadiona kako bi im poremetili pripreme. Ali to nije bilo dovoljno", navodi Sun.

"Izostanak Morelosa bio je glavna tema prije utakmice. Čolak je ostao jedina opcija. Trener Giovanni van Bronckhorst vjerovao je u hrvatskog strijelca i isplatilo se", dodaje britanski medij. Podsjetimo, Čolak nije imao težak zadatak nakon što je Malik Tillman oteo loptu neopreznoj domaćoj obrani i dodao hrvatskom nogometašu na prazan gol.

Prošle godine izbacio Rangerse, ove ih uveo u Ligu prvaka

Daily Record pak ističe kako je Čolak zabio 35 milijuna eura vrijedan gol, misleći na novac koji će klub dobiti plasmanom u Ligu prvaka. "Teško je to opisati. Bio je to čudesan timski rad - kako smo napadali i kako smo se branili. Zaslužili smo", rekao je Čolak.

Dok je ove godine uveo Rangerse u Ligu prvaka svojim golovima, prošle godine ih je izbacio zabijajući za švedski Malmo. "Nevjerojatno putovanje. Prošle godine sam za Malmo bio u suzama, bio je to sretan trenutak. Sretan sam što sam to opet doživio s Rangersima.

Oduvijek mi je bio san natjecati se na ovoj razini, a sada sam ovdje s Rangersima. To je najbolja momčad na svijetu. U ovoj fazi igrate s teškim protivnicima, ali bili smo fokusirani od vratara do napadača i ostavili smo srce na terenu. Ponosan sam na dečke", poručio je Čolak nakon sinoćnje utakmice.

Pročitajte više