Brkljačić traži sponzora za Bolta na Hanžeku: "Gospodin Mamić je oduvijek podupirao atletiku"


NAJVEĆA želja Ivane Brkljačić, direktorice zagrebačkog atletskog Grand prix mitinga Borisa Hanžekovića, popularnog "Hanžeka", koji će se održati 13. rujna, jest dovođenje Usaina Bolta u Zagreb. Prvi kontakti sa najvećom atletskom zvijezdom na svijetu su uspostavljeni.


"Najteži dio posla je iza nas, Boltu se Zagreb uklapa u raspored. Moramo imati na umu da on ima jako puno treninga, mitinga i da ga je jako teško pridobiti za nastup na nekom natjecanju", izjavila je Ivana Brkljačić za Index.

Nagađa se da je za angažman najbržeg čovjeka na svijetu potrebno izdvojiti oko 150-200 tisuća američkih dolara.

"Sada nas očekuje drugi dio posla, a to je traženje sponzora. Nadamo se da će sponzori uvidjeti kako je ovo doista velika stvar za hrvatsku atletiku i sport općenito" rekla je Brkljačić, dok je na pitanje o mogućem sponzorstvu Zdravka Mamić odgovorila:

"Nisam u kontaktu sa gospodinom Mamićem, niti nam se on javio. No, Mamić je oduvijek podupirao atletiku", te je nadodala kako bi se Boltov dolazak trebao službeno potvrditi nakon završetka Svjetskog prvenstva u korejskom Daeguu, koje traje od 27. kolovoza do 4.rujna. 

Pročitajte više