Brleković nudi Uskoku svoju pomoć i napominje: Mamić je moralna nakaza!

IVANA BRLEKOVIĆA, prvog pravnika kampanje Igora Štimca, zgrozile su najnovije informacije s terena. One se, ovaj put, ne odnose na previranja u županijskim savezima gdje jednako žestoko kao i uoči izbora (redovnih i izvanrednih) zaraćene struje žele odnijeti prevagu uoči nove Markovićeve skupštine 19. travnja.

Iako je Ured za opću upravu potvrdio da je Skupština od 17. prosinca legalna, Markoviću će to malo značiti ne ostvari li kvorum u travnju, kada treba usvojiti proračun HNS-a. Druga strana, jasno, raširenih ruku čeka takav scenarij, jer to bi značilo i pad Markovićeve vlade. Pozivaju se na institucije, no je li to bilo pretenciozno? Institucije bi mogle pozvati time-out, ukoliko Uskok i službeno potvrdi da istražuje koruptivne radnje uoči prosinačke skupine. Prema neslužbenim informacijama, svjedok je policiji i Uskoku iznio podatke o mitu koje je od Igora Štimca i Zdravka Mamića, navodno, dobio isti skupštinar. Glasao je, tvrdi svjedok, za Vlatka Markovića, ali predradnje je obavio Dinamov izvršni dopredsjednik.

Igor Štimac već je pričao o "crnim torbama", ali Uskok je odbacio sumnju. Njihov službeni odgovor još uvijek iščekujemo, a Brleković, koji je kao predsjednik NS zagrebačke županije, pod stalnim Mamićevim pritiskom napominje:

"Zgrožen sam takvim informacijama, ne mogu vjerovati da su vijesti o kupnji glasova istinite. Ne vjerujem da se netko uistinu išao spuštati na takvu razinu. Iako, Mamić je moralna nakaza, uništava tkivo hrvatskog nogometa, od čega se dugo neće oporaviti. Možda bi mu ipak bilo pametnije da se posveti organizaciji hodočašća u Krašić, umjesto da do kraja razara naš nogomet."

I do nas su, naime, došle glasine da je Mamić za Brlekovićevu "glavu" Jastrebarskom nudio vjerski turistički boom.

"Molim Uskok da bude do kraja dosljedan i uporan u otkrivanju istine. Kao bivši javni tužitelj stavljam se na raspolaganje i nudim svu svoju stručnu pomoć oko poznavanja materije i odnosa u hrvatskom nogometu", dodao je Brleković.

Pročitajte više