ŠVEDSKA - HRVATSKA OD 20:45

Brozović ima koronu, zaražen i jedan član stožera

Foto: Pixsell

HRVATSKI nogometni reprezentativac i član Intera Marcelo Brozović pozitivan je na koronavirus, potvrdili su iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako doznajemo iz HNS-a, odgoda utakmice zbog jednog zaraženog s aktualnog popisa u hrvatskoj delegaciji nije tema.

Pozitivan je i jedan član šireg stručnog stožera

Uz Brozovića pozitivan je još jedan član šireg stručnog stožera reprezentacije. Rezultati testiranja stigli su večer prije susreta petog kola Lige nacija u Solni između Švedske i Hrvatske.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti.

"Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije zaprimila je tijekom večeri rezultate današnjeg, dodatnog testiranja na virus SARS-CoV-2.

Nakon pozitivnog nalaza na novi koronavirus reprezentativca Domagoja Vide u srijedu u Istanbulu, danas je u Stockholmu hrvatska reprezentacija obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom ove subote.

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stožera reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produljena pozitivnost). Obojica su odmah izolirani od drugih članova reprezentacije.

O pozitivnom testu obaviješten je Brozovićev Inter, kao i švedski epidemiolozi. Zbog poštivanja Uefinog Return to Play protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, nitko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju."

Brozović je za Tursku putovao s pozitivnim Vidom i još četiri reprezentativca

Podsjetimo, Marcelo Brozović je iz Zagreba za Istanbul na prijateljsku utakmicu s Turskom putovao u avionu u kojem je bio također pozitivni Domagoj Vida.

 

Osim njih, izbornika Dalića i ostalih članova stožera u avionu su bila još četiri reprezentativca. Radi se o Milanu Badelju, Mislavu Oršiću, Dariju Melnjaku i Mateu Kovačiću.

Do posljednje minute nitko neće znati početni sastav za Švedsku

Brozović je bio očekivan u prvom sastavu protiv Švedske, koji sada izgleda ovako: Livaković - Juranović, Uremović, Ćaleta-Car, Barišić - Kovačić, Modrić - Brekalo, Vlašić, Perišić - Budimir.

Izbornik ima puno opcija i do posljednje minute nitko neće znati početni sastav. O pobjedi protiv Švedske više se ne priča, a slaganje momčadi je manji problem od činjenice da izbornik ne zna tko će od igrača s popisa stići do utakmice, a tko će zapeti na granici ili dobiti koronavirus.

Švedski infektolog pozvao na otkazivanje utakmice

Kod Šveđana je danas potvrđeno kako koronavirus ima igrač Rubina iz Kazana Carl Starfelt, a pred dva dana su naši sutrašnji domaćini ostali bez izbornika Jannea Anderssona, koji je također bio pozitivan.

Švedski infektolog Jan Albert je pozvao na otkazivanje utakmice nakon što je pozitivan na koronavirus bio Domagoj Vida. S druge strane, liječnica i članica Medicinskog odbora Švedskog nogometnog saveza Matilda Lundblad smatra kako potrebe za otkazivanjem utakmice nema.

Kompletna švedska reprezentacija ponovno će se testirati sutra ujutro. Iz švedskog saveza dodaju da će se utakmica igrati budu li, prema propisima Uefe, obje momčadi imale po 13 igrača spremnih za nastup.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više