Brza paljba uzela sve Mireli Skoko-Čelić

HRVATSKA pištoljašica Mirela Skoko-Čelić zauzela je 27. mjesto u disciplini pištolj 25 metara sa pogođenih 569 krugova.

Osječanka je u preciznoj paljbi imala 289, a u brzoj 280 krugova što je bilo nedostatno za finale u koje se ulazilo sa 580 krugova. Najbolji rezultat imala je Ashumova iz Azerbejdžana koja je upucala 588 krugova koliko je pogodila i Čehinja Lenka Hikova.

Mirela je po serijama u preciznoj paljbi imala 96, 97 i 96 krugova, i time je mogla biti zadovoljna jer je imala ukupno 12. rezultat. Od 30 hitaca Mirela je pogodila 20 "desetki", ali je potom sve pokvarila u brzoj paljbi kada je imala 95, 93 i 92 kruga.

"Šteta je zbog brze paljbe, ali to je disciplina u kojoj morate opaliti u roku od tri sekunde." - izjavila je Skoko-Čelić.

Mirela je još krenula dobro sa 95 krugova u prvoj seriji, no onda su uslijedile dvije osmice u drugoj, te osmica i sedmica u trećoj seriji i nada u dobar rezultat je nestala.

Iako je Mireli ovo slabija disciplina, bolja je na 10 metara, ipak je na 25 metara u Barceloni bila četvrta, pa smo se nekako nadali da bi to mogla ponoviti. Brza paljba je uzela sve", rekao je Mirelin trener Zvonimir Kovačević, koji s našom jedinom streljačicom na Olimpijskim igrama vraća u Hrvatsku u petak, 20. kolovoza zbog obveza oko proslave 220 godišnjice streljaštva u Hrvatskoj.

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više