NBA

Bucksi bojkotirali NBA utakmicu zbog policijske brutalnosti

Foto: Screenshot (NBA)

MILWAUKEE BUCKSI bojkotirali su petu utakmicu prve runde NBA doigravanja protiv Orlando Magica, javlja najupućeniji NBA insajder Adrian Wojnarowski. Razlog je ranjavanje Jacoba Blakea, 29-godišnjeg crnca, u Wisconsinu, državi u kojoj se nalazi Milwaukee.

Blake je prišao automobilu i otvorio vrata, nakon čega ga je policajac upucao sedam puta iz blizine u leđa, držeći ga za majicu.

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana, koji su počeli prosvjedovati. Prosvjedi su u međuvremenu postali nasilni i samo je dodano ulje na vatru nakon ubojstva Georga Floyda prije tri mjeseca koje je izazvalo velike prosvjede i nerede diljem zemlje. Podsjetimo, Floyd je ubijen tako što mu je policajac gotovo devet minuta gnječio vrat koljenom.

Ideja o bojkotu NBA utakmica krenula je od Toronto Raptorsa koji su prvi razmišljali o tome, a sada su je proveli Bucksi. Nije jasno kakvu promjenu u društvu igrači mogu izazvati bojkotom utakmica, no ovaj potez Bucksa mogao bi pokrenuti domino efekt.

U najmanju ruku, nastavak NBA doigravanja je upitan.

Protivnici Bucksa, Orlando, htjeli su igrati, ali su na kraju napustili teren.

Pročitajte više