TURSKA - HRVATSKA 3:3

Budimir: Možda sam mogao iskoristiti još neke situacije

Foto: Reuters

HRVATSKA nogometna reprezentacija je u Istanbulu protiv Turske odigrala 3:3 u posljednjoj prijateljskoj utakmici ove godine.

U prvom poluvremenu je za 1:1 pogodio Ante Budimir, dok su u drugom dijelu za preokret pogađali Mario Pašalić i Josip Brekalo. Kod Turaka su zabijali Cenk Tosun, Deniz Türüç i Cengiz Ünder koji je postigao pogodak za konačni rezultat.

Hrvatska u subotu u Ligi nacija gostuje kod Švedske.

Reakcije iz Istanbula:

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske: "Opet se ponavlja da primamo golove olako. To me zabrinjava jer svaki put kad protivnik pređe centar, mi primimo gol. Ova utakmica je poslužila svrsi jer sam vidio stvari koje sam htio vidjeti. Moramo popraviti puno stvari. Bilo je puno golova, u drugom dijelu smo igrali malo bolje i trebali smo pobijediti."

"Slično smo griješili i protiv Francuske. Ne možemo mi izlaziti prema lopti, moramo se povući više. Stoperi nisu bili u korekciji. To me brine i nije dobro."

"Plan je bio da Vida izađe nakon prvog poluvremena. Htio sam vidjeti Pongračića i Uremovića na stoperu. Ne možemo očekivati da ćemo sve tri utakmica igrati s prvom postavom."

"Budimir je pokazao kvalitetu, iako nije u formi nakon koronavirusa jer mu nedostaje treninga. Na njega možemo računati u budućnosti. Pongračića sam pitao može li igrati, rekao je da mu je lakše kad kreće u utakmicu i vidim ga s nama već u ožujku i nadam se da će biti konkurencija našim prvotimcima."

Ante Budimir, hrvatski reprezentativac: "Bio sam u dosta situacija i zadovoljan sam što sam imao priliku početi od prve minute i zabiti gol. Možda sam mogao iskoristiti još neke situacije. Ovo je bio dobar test, idemo dalje."

"Tipične situacije u šesnaestercu. Jedna situacija je bila kod Pašalićeva ubačaja. Držao me stoper i pao sam. U drugoj situaciji stoper nije ni gledao gdje sam ja i htio me samo spriječiti. Ovo je bio dobar test za nas i za suca bez VAR-a."

"Izbornik je tražio više od nas. Bili smo dominantniji i tražio je da budemo okomitiji. Nemamo često priliku da napravimo utjecaj na terenu i to je tražio od nas u drugom dijelu."

"Ne bih htio raditi tuđi posao. Imamo važnu utakmicu, znamo što želimo, i ja znam što želim. Moram biti spreman za subotu i to je sve."

Pročitajte više