Budući drugoligaš u finalu FA Kupa: Potopljeni Portsmouth šokirao Tottenham



NOGOMETAŠI Tottenhama izgubili su od posljednjeg Portsmoutha 2:0 u polufinalu FA Kupa. Iznenađujuću pobjedu u ligi potopljeni Mornari ostvarili su golovima u prvom poluvremenu produžetaka. U 99. minuti Piquionne zabio je za šok Spursima, a u 117. minuti iz penala trijumf je potvrdio Kevin Boateng.

Portsmouth, klub koji je ove sezone zbog financijskih dubioza i golemog duga proglasio stečaj te je siguran putnik u drugu ligu, tako je ipak doživio i jedan veliki sretni trenutak u turobnoj sezoni. Ne može se reći da njegova pobjeda protiv Tottenhama nije zaslužena, iako je Tottenham, barem prema statistici, bio bolja momčad. Imao je znatno više udaraca prema golu (31-12) i u okvir gola (16-7).

No, Portsmouth im je, iskreno, mogao napuniti mrežu i u osnovnom dijelu utakmice. Frederic Piquionne imao je tri čiste šanse, ali niti jednom nije pronašao način kako svladati Gomesa.

Ipak, upravo se 31-godišnji francuski napadač, koji u Portsmouthu igra na posudbi iz Lyona, iskupio za te promašaje u devetoj minuti produžetka. Poslužio ga je Kevin-Prince Boateng, koji je do prošle sezone igrao baš u Tottenhamu, a Piquionne je iz blizine pospremio loptu u mrežu. U ključnom trenutku poskliznuo se Tottenhamov branič Michael Dawson, koji ga je pratio.

Vrlo brzo nakon toga je sudac Wiley teško oštetio Totttenham, poništivši potpuno regularan pogodak Petera Croucha zbog navodnog prekršaja Nike Kranjčara nad vratarom Portsmoutha Davidom Jamesom, iako o prekršaju nije bilo niti govora. Zapravo je James u skoku gurnuo Kranjčara...

U 116. minuti dvoboja je honduraški reprezentativac Wilson Palacios skrivio jedanaesterac, oborivši u kaznenom prostoru Arunu Dindanea, a Boateng je iz penala postavio konačnih 2:0 za Portsmouth.

Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su za domaćina svih 120 minuta, a Niko Kranjčar ušao je u igru tek u 79. minuti, umjesto Davida Bentleyja.

Pročitajte više