LIGE PETICE

Buffon nakon 20 godina branio za Parmu. Pogledajte kako je bio sjajan do 88. minute

Screenshot: Twitter

GIGI BUFFON (43) branio je gol Parme 20 godina ili točno 7369 dana otkako je posljednji put bio njen golman. Toliko je prošlo od utakmice s Romom 17. lipnja 2001. do ove protiv Frosinonea u prvom kolu Serie B (2:2). 

Odmah nakon spomenute utakmice prije 20 godina Buffon je za 53 milijuna eura prešao u Juventus kao najskuplji golman u povijesti i najskuplji nogometaš Juventusa ikad. 

Povratak nacionalnog heroja i jednog od najboljih vratara svijeta svih vremena u matični klub izazvao je veliku pažnju u Italiji i, premda se utakmica nije igrala u Parmi, sve je bilo u znaku Gigija.

Botond Balogh, koji mu je kao stoper čuvao prilaze golu, nije bio ni rođen kada je Buffon zadnji put prije ove utakmice igrao za Parmu. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Međutim, drugi Buffonov suigrač u ovoj utakmici bio je tada aktivan. Stanko Jurić, koji je ljetos u Parmu došao iz Hajduka te sada igrao cijelu povijesnu utakmicu, imao je četiri godine kada je njegov golman zadnji put branio za taj klub. 

Buffon je na novom početku u Parmi branio jako dobro sve do dvije minute prije kraja. Kod prvog gola nije mogao ništa jer je Zerbin zabio iz odbijanca nakon što je Buffon odlično obranio Canottov udarac.

Nakon toga je Parma preokrenula, a Buffon je s nekoliko sjajnih intervencija spasio gol. Ipak, dvije minute prije kraja Buffon je loše izašao na ubačaj iz kornera pa se onda prilikom udarca glavom na njegov gol sapleo i zabio u stativu, dok je lopta otišla u gol, a Frosinone spasio bod.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Buffonu je taj gol zabio Charpentier, rođen kada je veliki golman imao 21 godinu te već bio zvijezda.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE BUFFON BRANIO NA POVRATKU U PARMU.

Pročitajte više