NBA

Bullsi su imali pakleni plan nakon Jordana: Gdje bi nam bio kraj da smo ih doveli?

Foto: Guliver Image/Getty Images

MICHAEL JORDAN 1998. godine napustio je Chicago Bullse i od tada do danas ta NBA momčad više nije osvojila naslov prvaka. U sezonama nakon te Bullsi su bili najlošija momčad istočne konferencije. Pokušavali su pronaći neku novu zvijezdu i lice franšize, ali nisu uspijevali.

Jamal Crawford je 2000. godine u Bullse stigao kao osmi izbor na draftu i prve godine u NBA ligi proveo je u jednoj od najlošijih momčadi.

"Sjećam se da smo moje prve i druge godine u NBA ligi bili najmlađa momčad. Navijači su očekivali da ćemo dovesti neka velika imena, bilo je prostora za dovođenje nekoliko zvijezda. Tada je generalni menadžer Jerry Krause pokušao kao slobodne igrače dovesti Tima Duncana, Granta Hilla i Tracyja McGradyja. Vjerovalo se da će sva trojica prihvatiti ponude. Gdje bi nam bio kraj da su samo dvojica to napravila", rekao je Crawford koji je prošle sezone završio veliku karijeru u kojoj je triput bio najbolji šesti igrač lige. 

Hill i McGrady su otišli u Orlando, a Duncan je ostao u San Antoniju. Najveće ime koje su Bullsi doveli tog ljeta je Ron Mercer kojeg su se riješili dvije godine kasnije. 

 

Pročitajte više