Butler umalo ostao bez titule MVP-a finala Istoka, suigrač je dobio samo glas manje

Foto: EPA-EFE

MIAMI HEAT nije dopustio Boston Celticsima najveći preokret u povijesti NBA doigravanja te ih je u sedmoj utakmici finala Istoka pobijedio 103:84 te omjerom 4:3 prošao u finale u kojem ih već više od tjedan dana čekaju Denver Nuggetsi. Celticsi su prijetili da će postati prva momčad u povijesti koja je preokrenula zaostatak 3:0, ali kao i njihova tri prethodnika koja su iz takve situacije došla do 3:3, pali su u majstorici.

Jimmy Butler predvodio je Miami u sedmoj utakmici s 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali se razigrao tek pred kraj i ubio domaćinima nadu u preokret, ali tijekom cijelog susreta najbolji igrač Heata bio je Caleb Martin, koji je zabio 26 poena u 12 skokova, vrlo učinkovitih 11/16 iz igre i 4/6 za tricu.

Martin dobio četiri od devet glasova za MVP-a

Zbog izvrsnih Martinovih igara u ovoj i šestoj utakmici gotovo je dobio nagradu za MVP-a finala Istoka, ali trofej Larryja Birda ipak je pripao Butleru, koji je dobio pet od devet glasova, dok su Martinu pripala preostala četiri.

Butler je drugi dobitnik te nagrade, koju je lani premijerno zaslužio Jayson Tatum. U seriji protiv Bostona u sedam utakmica imao je prosjeke od 24,7 poena, 7.6 skokova i 6.1 asistencije. Trofej Magica Johnsona za MVP-a finala Zapada dobio je Nikola Jokić.

Pročitajte više