Čabraja: Nisam Vidoviti Milan. Prvo poluvrijeme nas je spasio Bog

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

OSIJEK je u 33. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu 3:1 i pobjegao joj na četiri boda prednosti u borbi za zadnje mjesto koje vodi u Europu. Momčad Zorana Zekića bila je puno bolja cijelu utakmicu, a do pobjede je došla golovima 18-godišnjeg Antona Matkovića u 65. i 79. te golom Ramona Miereza u 77. minuti susreta. Počasni gol za goste, koji su od 59. minute igrali s igračem manje, zabio je Marin Šotiček u 90. minuti.

Nakon utakmice trener gostiju Silvijo Čabraja je izjavio: "Prvo poluvrijeme nas je spasio Bog. Nismo bili dobri, Osijek nas je izdominirao u svemu. Bila je ovo jedna od najgorih utakmica u tri godine koliko sam na klupi Lokomotive. Sigurno jedna od dvije najgore. Agresijom, voljom i željom Osijek je bio bolji. Predaleko smo stajali od igrača, nismo mogli složiti dva-tri pasa, a od mojih igrača mogu izdvojiti Čavlinu, Mersinaja i Marića. Momčadski smo podbacili i više od poraza nismo zaslužili."

Lokomotiva ima lakši raspored do kraja, ali Čabraju to ne veseli

Do kraja prvenstva današnji suparnici će odigrati još tri utakmice. Osijek je pobjedom u izravnom dvoboju protiv Lokomotive stvorio prednost od četiri boda na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu sljedeće sezone. Lokomotiva do kraja prvo dočekuje Slaven, potom ide u goste Rudešu, a u zadnjem kolu kod kuće igra s Hajdukom. S druge strane, Osječani sada idu u goste Dinamu, potom dočekuju Rijeku, a u zadnjem kolu gostuju u Varaždinu.

Jasno je da Lokomotiva na papiru ima dosta lakši raspored, ali Čabraju to ne veseli previše: "Tih težih i lakših rasporeda sam se naslušao u karijeri. Svaka je utakmica teška, a nisam Vidoviti Milan da znam kako će utakmica završiti."

 

Pročitajte više