Čačić: Nemam ništa protiv da budem Mamićev čovjek

Foto: Hina 

ANTE ČAČIĆ gostujući u emisiji Zdravka Reića "Istinom do gola", još jednom je ponovio da je čovjek Zdravka Mamića. Čačić je kazao i ono što godinama znamo i pišemo: da izbornike Hrvatske bira Mamić, a Izvršni odbor prije svečane zakuske tek klimne glavom na gazdinu odluku. S Mamićem iza leđa, Čačić puca od samopouzdanja i vjeruje da je u dvije utakmice na klupi već osnažio momčad i pronašao prave pozicije igračkim zvijezdama. 

"Znao sam da ću biti izbornik. Nakon svega, moj izbor se nije moglo izbjeći", objasnio je Čačić.

"Nazvao me Mamić par dana prije IO-a, a tek onda Šuker"

Mamićev izbornik smatra da u Hrvatskoj nema trenera koji u nogometu prošao koliko i on.

"Kakvu su to karijeru imali Ivić, Mourinho i mnogi drugi? Sljedeće godine slavim 30. obljetnicu rada. Nema našeg trenera koji je prošao sve što i ja"

Uvijek vrijedi ponoviti kako je Čačić postavljen na važnu funkciju.

"Par dana prije sastanka IO-a Zdravko Mamić prvi mi je rekao da postajem izbornik. Nakon njega rekao mi je i Šuker. Nemam ništa protiv toga da budem Mamićev čovjek. On je za Dinamo, pa i hrvatski nogomet učinio brojne dobre poteze i ima velike zasluge"

Čačić smatra da je dio svog opusa već prezentirao u proteklim utakmicama protiv Bugarske i Malte.

"Smirio sam i psihološki stabilizirao reprezentativce, neke sam stavio na njihove prirodne položaje, osigurao sam da se bolje osjećaju"

"Šimunić je krasan, a Jozak mi neće naređivati"

Čačić tvrdi da mu Šimunić u stožer nije nametnut, kao čovjek koji bi mogao umiriti radikalno navijačko krilo.

"Šimunić je krasan čovjek s vrhunskom igračkom karijerom. Zbog onog što je uradio odslužio je kaznu i sada je slobodan. Krenuo je u trenersku školu, potreban nam je jer ga igrači poštuju. On je vezivno tkivo između igrača i stožera"

A koja je uloga doktora Romea Jozaka?

"Što s Jozakom? On je tehničko lice, ono što je nekad bio Srebrić.Pa ne mislite valjda da će mi Jozak naređivati?", upitao je voditelja Reića.

"Nije normalno da javna televizija radi reportažu u kafiću koji bojkotira prijenose te televizije"

Na Euru Čačić cilja četvrtfinale kao osnovni cilj, ali ističe da će mu za to trebati i dobar ambijent. Drugim riječima, i on poput predsjednika Šukera želi da svi pušu u isto jedro. Ogorčenost navijača neće nestati s plasmanom na Euro. Štoviše, s Hrvatskom će u Francusku svi nagomilani i pod tapete Hiltona gurani problemi.

"Vi previše pozornosti dajete huliganima", odgovara Čačić.

Čekajte malo, nisu za bojkot samo huligani, replicirao je Reić, inače autor paničnih članaka u kojima se vlasnici splitskih kafića anonimno žale da zbog straha od navijača moraju bojkotiraju reprezentaciju. 

"U redu, ali s bojkotom se pretjeruje. Naša televizija koja prenosi utakmice reprezentacije emitira prilog iz kafića gdje su odlučili bojkotirati televizijski prijenos. Je li to normalno?", odgovara Čačić.

Reić nije propustio dio emisije posvetiti Hajduku i odnosu HNS-a prema dalmatinskoj metropoli.

"Shvaćam to nezadovoljstvo, ali ne razumijem svastiku. Hajduk je zbog ispada najkažnjavaniji klub Europe", univerzalni je Čačićev odgovor na ovo pitanje. 

 

Pročitajte više