Čačić: Ovo je Liga prvaka, a ne liga bedaka! Moram biti zadovoljan bodom

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u četvrtom kolu Lige prvaka na Maksimiru remizirao 1:1 s RB Salzburgom i tako si umanjio šanse za prezimljavanje u Europi. Salzburg je poveo golom Nicolasa Seiwalda, Robert Ljubičić je poravnao, ali više od toga nije išlo za danas vrlo dobri Dinamo. Ovo su prve reakcije nakon susreta.

Šutalo: Nedostajalo nam je energije

Prvi je pred kamere stao Josip Šutalo, koji je proglašen igračem utakmice.

"Mislim da smo se dobro borili, ali trebali smo možda i više u zadnjim minutama, pali smo energetski. To je bio jedan od razloga zbog kojih nismo došli do tri boda. Ništa još nije gotovo", izjavio je Dinamov stoper pa prokomentirao primljeni pogodak:

"Greške se događaju, to je normalno. Dobro smo se dignuli nakon prvog gola i to je najvažnije. Zabili smo na vrijeme, ali nedostajalo je energije u zadnjim minutama. Ništa nije izgubljeno, imamo još dvije utakmice, dat ćemo sve od sebe da dođemo do maksimalnog broja bodova."

Špikić: Uz ovakve navijače možemo dobiti Milan

"Nažalost, nismo uspjeli doći do sva tri boda. Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, drugo isto, ali pred kraj smo izgubili goriva da uzmemo sve. Žalosni smo, ali i ponosni, to je veliki bod u Ligi prvaka. Okrećemo se dalje prvenstvu, a onda Milanu. Sve je otvoreno, kao što smo tu pobijedili Chelsea, moguće je i Milan, posebice uz ovakve navijače. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se najboljem", izjavio je Dario Špikić.

Sučić: Dinamo nas je stisnuo, teško smo se branili

Idući je pred kamerama Arene Sport bio hrvatski reprezentativac i nogometaš Salzburga Luka Sučić.

"Naravno da smo zadovoljni, i dalje smo bez poraza. To puno govori. Sretni smo s bodom na Maksimiru, bilo je jako teško. Dinamo nas je stisnuo, teško smo se branili. U drugo poluvrijeme smo izašli hrabrije, imali smo neke šanse, primjerice moja prečka. Bilo bi drugačije da je to ušlo, ali sasvim smo zadovoljni i s bodom", rekao je Sučić pa dodao:

"Dinamo je pao oko 60. minute, a mi smo uveli friške igrače. Čestitke Dinamu, odlično su odigrali, posebice prvo poluvrijeme, sasvim zasluženo su uzeli bod. Sad nam dolazi Chelsea, ali mi možemo svakog pobijediti i nikog se ne bojimo."

Čačić: Ovo je Liga prvaka, ne liga bedaka!

Utakmicu je zatim prokomentirao Dinamov trener Ante Čačić.

"Rekao sam u najavi utakmice, uvijek malo fali. Moram čestitati igračima te navijačima koji su nas bodrili svih 90 minuta. Nije lako ostvarivati pobjede u Ligi prvaka. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, iako smo primili rani gol. Nismo pokleknuli, bili smo svoji, držali smo dobar ritam. Imali smo prilike koje nismo realizirali", započeo je pa nastavio:

"U drugom poluvremenu se vidjelo da su oni puno energetski moćniji. Imali smo za posljedicu da smo neke igrače morali silom prilika mijenjati. Željeli smo doći do tri boda, iz tog razloga smo i radili neke izmjene te promijenili način igre. Imali smo prilike, ali imali su i oni iz tranzicije."

"Piše se bod, ovo je Liga prvaka, natjecanje u kojem nije lako doći do bodova. Mi smo u ritmu u kakvom jesmo. Čestitke igračima, znam u kakvom su stanju pojedini igrači, napravili su sve do dođemo do tri boda. Moram biti zadovoljan bodom, mislim da smo i dalje živi. Učinit ćemo sve da se trud koji smo uložili vrati", rekao je Čačić pa pojasnio neke izmjene:

"Moramo proanalizirati utakmicu, morao sam vaditi i Mišića i Ivanušeca koji su imali neke probleme. Te izmjene nisu bile u planu. Mi u ovom trenutku imamo isti broj bodova kao jedan Milan. Nadam se da ćemo u tim utakmicama koje dolaze biti na nivou ove protekle četiri."

Novinar je spomenuo da Dinamo ima priliku za popravni. "Ma nema popravnog, ovo je Liga prvaka, ne liga bedaka. Igrati na ovakvom nivou i biti blizu sve četiri utakmice je velik kompliment za moju momčad. Do Milana ima vremena, ali učinit ćemo sve da ovako krasnim ljudima podarimo dobru igru, a ako se poklopi i rezultat, nitko sretniji od nas", odgovorio mu je Čačić.

Na konferenciji za medije prokomentirao je i spornu situaciju iz prvog poluvremena, kada je Bruno Petković zabio, a sudac neposredno prije toga prekinuo igru zbog duela Dine Perića s protivničkim igračem u borbi za poziciju prilikom izvođenja kornera. 

"Mislim da je gol Petkovića bio čist. Čuo sam zviždaljku prije udarca. Zašto se sudac oglasio, to ne znam. Dinamo je danas odigrao dobru utakmicu. Primili smo jeftin gol, no činjenica da smo se vratili govori puno o našoj kvaliteti", rekao je.

Ljubičić: Zaslužili smo više od boda

Na susret se osvrnuo i strijelac Dinamovog pogotka Robert Ljubičić.

"Mislim da smo zaslužili više od boda, ali svaki bod u Ligi prvaka je bitan. Otvorena utakmica, igrali smo bolje nego u Salzburgu, imali smo dobrih šansi. Na kraju da je Bočkajev slobodnjak ušao, sve bi bilo drugačije... Navijači su nas danas podržali, neshvatljivo koliko je to lijepo. I nakon što smo primili gol su nas podignuli, nismo popustili, to je bio ključ ove utakmice", rekao je pa dodao:

"Ne znam kako točno izgleda tablica, ali mi moramo ići utakmicu po utakmicu. Sve je u našim rukama. Dolazi nam Milan, znamo kako je bilo na San Siru, analizirat ćemo i njihove utakmice. Moramo ih dobiti."

"Da, moj prvi gol za Dinamo na službenim utakmicama. Drago mi je što sam zabio jer me momčad stvarno odlično primila otkad sam došao. Ovo je gol za moju sestru, danas ima rođendan. U prvom trenutku nisam slavio, vidio sam da je sudac digao zastavicu. Suigrači su više slavili nego ja", ispričao je.

Šimić: Bili smo pod stresom

Idući je bio još jedan hrvatski nogometaš, mladi Salzburgov napadač Roko Šimić.

"Ravnopravna utakmica. Za mene je to isto dobro, jer su i Dinamo i Salzburg uzeli bodove. Bili smo pod stresom, imali smo i jedni i drugi svoje šanse. Dinamu je trebala pobjeda, kod nas su valjda išli na bod. Bilo je teže nego u Salzburgu. Nije me Dinamo iznenadio jer znam kako igra. Rekao sam dečkima da očekuju tešku utakmicu, tako je i bilo", izjavio je pa nastavio:

"U Red Bullu je isto prije svake utakmice - nabrijavanje, nema popuštanja. Bodovi nam trebaju u svakoj utakmici. Sretan sam što sam ušao na Maksimiru, tu sam debitirao za Lokomotivu. Treba biti samo pozitivan, upisao sam nastup u Ligi prvaka, doći će nove pripreme u 12. mjesecu, neki igrači će otići, a Red Bull je klub koji razvija mlade igrače tako da ću dobivati sve više prilika."

Novinare je zanimalo bi li slavio da je zabio pogodak Dinamu.

"Slavio bih, bio bih sretan zbog sebe, ali nakon utakmice bi mi vjerojatno bilo malo žao zbog Dinama. Sve je otvoreno, navijao sam inače za sve iz ove grupe osim Chelseaja. Trenutno navijam samo za sebe i svoj klub. Htio bih da prođemo, da stvorim i ja u svojoj karijeri neke rezultate kao što je moj tata u svojoj. Želim svu sreću Dinamu i Milanu, a Chelseaju baš i ne", nasmijao se Šimić.

Uskoro opširnije.

Pročitajte više