Čačić poručio huliganima: Nećete nas zaustaviti

Screenshot: HTV 

DAN nakon nereda na utakmici između Hrvatske i Češke pred novinare u hrvatskom kampu izašao je izbornik Ante Čačić. Na problem s navijačima osvrnuo se kratko na početku, a potom su pitanja o uzrocima tih problema zabranjena. 

"Hrvatsku reprezentaciju i ove igrače neće zaustaviti ovi koji su pokušali srušiti hrvatske snove. Iz ovoga izlazimo još jači. Hrvatska reprezentacija je simbol patriotizma".

"Nadam se da će ta minorna skupina biti prepoznata i privedena pravdi".

"Rodio se inat među nama. Drago mi je što su igrači svojim igrama senzibilizirali javnost. Presretan sam kako su se naši navijači ponašali s turskim i češkim navijačima u Parizu. Ovakvi padobranci s pirotehnikom u zemlji koja je naglašena visokorizična ne bi se trebalo događati"

Čačić je potom odgovarao na pitanja o igri Hrvatske. 

O ozljedama:

"Kontuzije kod Brozovića, Vide i Ćorluke. Ništa ozbiljno. Igrači su radili u teretani s fizioretapeutom. Modrić i Mandžukić su išli na magnetsku rezonancu, ne radi se o ozbiljnoj ozljedi. Vidjet ćemo kako će teći njihov oporavak".

O kalkulacijama:

"Na ovom prvenstvu ne postoji reprezentacija koja nikome nije napravila priliku. Češka nam je zabila gol iz jedinog centaršuta. Moramo biti sretni s onime što je momčad pokazala uprviih 70 minuta. Bilo je skepse hoćemo li ponoviti utakmicu kao protiv Turske, a na kraju smo igrali još bolje. Bez obzira s kime igramo, vjerujem da ćemo biti još bolji protiv Španjolske. Moj prvi cilj je da naša reprezentacija bude bez kompleksa, da ima gard".

Modrić?

"Oko njega se gradi momčad. Kovačić je pokazao želju, ali vidi se da nije igrao dugo. Bio je nemiran. Česi su došli do zraka. Ja nisam bio zadovoljan kako sam vodio utakmicu, rekao sam to svojim suradnicima. Lako je kasnije pričati, to i ja sam sebi radim. Sam sebi spočitavam neke stvari. Rekao sam naknadno da smo trebali nekoga umjesto Mandžukića da podigne ritam, jer je Mandžo osjetio umor".

Španjolska?

"Vidjet ću kako će pojedinci reagirati nakon svega. Držim da reprezentacija ima kadar koji može odgovoriti na svakog protivnika. Teško mi je u ovom trenutku pričati o tome. Hrvatska će uvijek težiti da bude svoja, da traži rezultat".

"Pričao sam s igračima koji su rekli da nikad nisu osjećali ovakvu snagu, da nisu ni mislili da mogu igrati ovako dobro i da je atmosfera sjajna. Mislim da smo na dobrom putu. Uvjeren sam da će svaki od njih, tko god igrao protiv Španjolske, učiniti sve da Hrvatska bude svoja".

Mandžukić?

"Mandžukić čak i da ne zabije pridonosi momčadi. On je prvi obrambeni igrač, puno se troši... Možda sam ga trebao izvući da malo predahne. Ne znači da bi rezultat bio drugačiji, možda bi bio i gori. Jedan je Šuker..."

"Vjerujem u Mandžu i siguran sam da će se vratiti golovima u reprezentaciji.

Modrić protiv Španjolske?

"Vidjet ćemo s njim kako će se osjećati sljedeća dva dana. Naći ćemo rješenje. Koga nema, bez njega se mora. Imamo način kako da to pokrijemo. Modrićev izostanak je hendikep, sigurno".

 

Pročitajte više