lige petice

Cadena Ser: U Barceloni su šokirani onime što Adama radi. Suigrači ga počeli kopirati

Foto: Profimedia

ADAMA TRAORE oduševio je u prvoj utakmici za Barcelonu u koju je stigao u ovom prijelaznom roku iz Wolverhamptona. Barca je posudila 26-godišnjeg Španjolca do kraja sezone i ima opciju otkupa njegova ugovora za 35 milijuna eura koju će sigurno iskoristiti.

Traore je briljirao u pobjedi protiv Atletica 4:2. Prolazio je po krilu kao od šale, asistirao je za jedan gol i bio je među najbolje ocijenjenim igračima u Xavijevoj momčadi. Adama je iz Barcelone otišao 2015. kao 19-godišnjak u Aston Villu za deset milijuna eura, a u Premier ligi je potpuno promijenio fizički izgled.

Kako bi zadovoljio visoke fizičke zahtjeve engleskog nogometa, Adama je potpuno promijenio način treninga i prehrane kojima je došao do impozantne fizičke snage i konstitucije kojom više nalikuje MMA borcu nego nogometašu. Cadena Ser piše da je Adama na isti način nastavio raditi i u Barceloni te da je potpuno šokirao ljude u klubu. 

Trenira dvaput dnevno

"Od ponedjeljka do četvrtka trenira dvaput dnevno. Ujutro je na treningu s momčadi, a popodne radi po žestokom individualnom programu ili kod kuće ili u fitness centru. Popodne radi na snazi i vježbama koje sprječavaju ozljede i, da se njega pita, radio bi dvostruko više, ali mu trener dozira vježbe", piše Cadena Ser i nastavlja:

"Osim toga, Adama strogo pazi na prehranu. Vodi računa o apsolutno svemu što pojede, jedno vrijeme je imao vegetarijansku prehranu, ali je zaključio da mu trebaju životinjski proteini pa je od toga odustao. U Barceloni su ostali zatečeni činjenicom da ima puno manje masnog tkiva nego kad je odlazio iz Barce, a drastično je povećao volumen tijela."

Cadena Ser tvrdi da Adamin način rada već preuzimaju neki njegovi suigrači. Prvi koji je počeo raditi slično kao on je Ferran Torres koji se navodno raspitivao kod Španjolca što i kako radi. 

Pročitajte više