HAJDUK

Caktaš: Ispada da sam samo ja igrao za novac, a ostali iz ljubavi prema Hajduku

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

MIJO CAKTAŠ od četvrtka 1. srpnja više nije igrač Hajduka. Nakon što je neko vrijeme proveo u drugoj momčadi, u koju je izbačen zbog neslaganja s Upravom, bivši kapetan Hajduka dočekao je kraj ugovora i napustio Poljud.

Caktaš je za Hajduk odigrao ukupno 236 službenih utakmica te je pritom postigao ukupno 98 pogodaka i upisao 29 asistencija. Sa splitskim klubom je najbolji strijelac Prve HNL u sezoni 2018./19. ostvario omjer od 115 pobjeda, 47 remija i 74 poraza.

Sada je za 24 sata dao prvi intervju otkako je napustio Hajduk u kojem je otkrio zašto ranije nije istupao u medijima, zašto je došlo do sukoba s Jakobušićem te gdje planira nastaviti karijeru.

Izdvajamo jednu od izjava, onu koja se čini ključnom za cijelu priču oko sage koja je trajala mjesecima. Na pitanje zašto misli da ga je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić potjerao iz kluba, Caktaš je odgovorio dugim odgovorom.

"Želio je na mom primjeru dokazati svoju veličinu i moć. "Ako tebe riješim, s ostalima mogu što god hoću", kazao mi je jednom. Tada sam imao dojam da priča o dogovoru, ako se sa mnom dogovori, da će na dogovor pristati i ostali. Ali sad vidim na što je mislio, i kako me se "riješio". On nije čovjek iz nogometa i ne zna kako se ponašati prema igračima i trenerima, na koncu prema kapetanu i najboljem strijelcu kluba. Žalosno je kako se riješio i nekih kvalitetnih zaposlenika kluba o čemu se malo zna, kako se razilazio s trenerima, igračima... Lako je tako biti predsjednik, baratati tuđim novcem bez odgovornosti za propuste, i igrati se ljudskim sudbinama. Lukša Jakobušić se ponaša kao da je Hajduk njegov privatni klub, a Hajduk je veći i od njega i od mene, i od svih nas skupa", rekao je Caktaš pa u jednom kasnijem dijelu intervjua rekao:

"Ispada kao da sam ja jedini igrao za novac, a svi ostali igraju zbog ljubavi prema klubu. A vjerujte da to baš i nije tako."

 

 

Pročitajte više