Caktaš napustio Rubin Kazan, Rusi ga tuže

Foto: Getty Images

HAJDUKOV nekadašnji veznjak Mijo Caktaš (25), kao slobodan igrač, u potrazi je za novim klubom. Splićanin je zbog kašnjenja plaća s Rubin Kazanom zatražio jednostrani ugovorni raskid, a nekidan je svojevoljno napustio klupske pripreme.
 
Rubinovo vodstvo oglasilo se s tvrdnjama kako je Mijo Caktaš pripreme napustio bez dopuštenja te kako ga tužbom sudski kani goniti. 
 
"Situacija za klub nije ugodna. Mijo Caktaš, najvjerojatnije pod utjecajem svojeg agenta, napustio je pripreme kluba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pismeno navodeći kako je razlog kašnjenje isplate plaća. Određena dugovanja prema njemu postoje, ali dugovanja nisu dovoljno velika da bi imao pravo na jednostrani raskid ugovora. Mijo Caktaš nije promijenio svoju odluku i ustrajan je da dobije jednostrani raskid. Pravnici su preuzeli slučaj, a mi ćemo braniti klupske interese", poručio je Rubinov generalni direktor Rustam Sajahov preko Business Gazette.
 
Mijo Caktaš u siječnju 2016. godine pristigao je u Rubin Kazan iz Hajduka u transferu vrijednom milijun eura. Za ruski je klub ubilježio 42 službena susreta, pet pogodaka i sedam asistencija.
 
Prema Transfermarktu koji ga tretira kao slobodnog igrača, tržišno vrijedi 2,6 milijuna eura. Predstavlja ga Neja Sport, menadžerska agencija koja zastupa i Duju Ćaletu Cara (Red Bull Salzburg) i Marka Bencuna (Inter Zaprešić). Interes su navodno već iskazali Sivasspor i Torino, a u pozadini se spekulira i povratak u Hajduk.

Pročitajte više