Esport

Call of Duty stiže i na mobitele

Screenshot. Activision

CALL of Duty: Mobile je besplatna pucačina za iOS i Android uređaje s battle royale i zombi modovima koja bi na tržište trebala stići do kraja 2019. Radi se o zasebnoj igri koja će uključivati omiljene mape, modove i poznate likove i oružja iz serijala kombinirajući Black Ops i Modern Warfare u jednu igru.

>Za mjesto u najjačoj Call of Duty ligi timovi će platiti 25 milijuna dolara

Neće to biti prva mobilna Call of Duty igra, ali Activision ovoga puta želi ugrabiti veći dio kolača najvećeg tržišta u industriji videoigara. Bit će to iznimno težak pothvat, pogotovo ako Apex Legends nekako stigne na mobilne platforme. 

Call of Duty: Mobile najavljen je na Game Developers Conferenceu, a igru bi trebao pokretati Unity Engine. Radi se o igri za više igrača koja bi trebala uključivati najpopularnije mape i modove iz čitavog serijala.

U opisu aplikacije na Google Play Storeu stoji kako je multiplayer tek početak te da će u mjesecima nakon izlaska stići dodatni igrački modovi, uključujući i jedinstveno Call of Duty battle royale iskustvo. Međutim, kako se radi o zasebnoj igri, igrači na mobilnim platformama neće moći igrati protiv onih na PC-ju i konzolama. Koliko snaže uređaje ćemo trebati za pokretanje igre, još nije službeno objavljeno.

Call of Duty esport je uspješno napravio tranziciju s PC-ja na konzole, a možda će posljednja evolucija tog esporta biti prelazak na mobilne platforme. 

Pročitajte više