Capello: Deschamps nije pogriješio s Benzemom. Isto sam napravio sa Savićevićem

Foto: Epa

LEGENDARNI talijanski trener Fabio Capello dao je zanimljiv intervju za Corriere della Sera, u kojem je prokomentirao najvažnije trenutke netom završenog SP-a u Kataru. Jedna od reprezentacija koje su podbacile i razočarale na SP-u je bila Španjolska. Capello smatra da je forsiranje stalnog posjeda lopte smrt za nogomet. 

''Čuo sam za mnoge taktičke postavke i sustave, ali u Kataru su više manje svi koristili isti - koji je tjerao momčad da se svi igrači brane i da svi igrači napadaju. Beskorisno je izmišljati bilo što drugo. Forsiranje posjeda je smrt za nogomet, to je apsolutno dosadno. Igrači s loptom nemaju nikakvu odgovornost niti preuzimaju rizik, dok je za okomitu igru potrebna hrabrost'', rekao je Talijan. 

Posljednjih dana pratimo sapunicu oko tjeranja Karima Benzeme iz reprezentacije Francuske. Sjajni napadač Reala se ozlijedio pred početak SP-a, vratio se kući, ali nakon što se oporavio, očekivao je da će ga Deschamps vratiti u sastav. To se nije dogodilo i Benzema je odlučio da više nikad neće igrati za Francusku. Novinari su pitali Capella je li izbornik Tricolora ipak pogriješio.

Deschamps nije pogriješio s Karimom

''Ne, nije pogriješio. Istu stvar sam napravio sa Savićevićem prije finala Interkontinentalnog kupa 1993. Ujutro prije utakmice rekao mi je da je spreman igrati nakon što sam već sve pripremio s Raducioiuom. Iz poštovanja mu nisam dopustio da igra. Mislio sam da je to poštena odluka za momčad. Ostaje pitanje bi li Milan i Francuska sa Savićevićem i Benzemom osvojili još jedan trofej? Možda, da, ali to nije ni bitno.''

Leo Messi je osvajanjem naslova prvaka svijeta osvojio sve što se moglo osvojiti. Nakon titule u Kataru mnogi će reći da je sad postao najveći svih vremena te da je nadmašio Diega Maradonu. 

''Za mene je Leo bio na istoj razini s Diegom i prije Svjetskog prvenstva. Pelé, Messi i Maradona napravili su stvari koje drugi nisu mogli ni zamisliti,” rekao je Capello koji smatra da Carlo Ancelotti ipak neće postati izbornik Brazila: ''Bilo bi to nevjerojatno, ali mislim da se to neće dogoditi; nacionalni ponos Brazila će prevladati.”

Pročitajte više