Capello nije Domenech: Don Fabio "ugušio" pobunu igrača

IZBORNIK Gordog Albiona Fabio Capello pokazao je tko je gazda na jutrošnjem treningu nakon što su jučer reprezentativci javno priznali da su zatražili razgovor s njim te mu predstavili tri zahtjeva za utakmicu sa Slovenijom.

Da pojasnimo, devet reprezentativaca Engleske, uključujući Johna Terryja, Stevena Gerrarda, Franka Lamparda i Davida Jamesa, predstavilo je jučer Capellu svoje zahtjeve uoči susreta sa Zmajčekima. Kao prvo, zatraženo je da se zamijeni Emilea Heskeyja Joeom Coleom, zatim da se promijeni formacija u 4-3-3 te da se više vremena posveti analiziranju protivnika prije utakmice.

Međutim, Capello je stopirao inicijativu igrača, istaknuvši kako neće biti nikakvih razgovora ili pregovora te kako je on glavni u ovoj engleskoj reprezentaciji. John Terry, koji je prvi istupio u javnost, poslije se pravdao kako svaki igrač ima pravo iznijeti svoje mišljenje te kako nitko ne poziva na pobunu, već se brine za budućnost reprezentacije.

Svi su zato sa zanimanjem isčekivali jutrošnji trening da vide kako će se medijski natpisi odraziti na atmosferu u reprezentativnom kampu. I za divno čudo, nije bilo nikakvih naznaka lošeg raspoloženja ili pobune. Capello je držao sve konce u svojim rukama i ništa nije govorilo da je samo 12 sati prije veliki broj iskusnih igrača javno zatražio razgovor s izbornikom, izrazivši nezadovoljstvo.

Capello je suverenim vođenjem treninga pokazao jasnu poruku igračima: "Ja sam glavni ovdje", a dovoljno je reći da su svi reprezentativci s velikom pozornošću i zanimanjem slušali riječi velikog don Fabija. U svakom slučaju, Englezi su autoritetom izbornika izbjegli scenarij kakav se dogodio u taboru Tricolora.

Pročitajte više