LIGE PETICE

Capello objasnio zašto je Lukaku sjajan u Italiji, a nevidljiv u Engleskoj

Foto: EPA-EFE

ROMELU LUKAKU bio je najlošiji igrač Chelseaja u 1:0 pobjedi europskog prvaka u 26. kolu Premierlige protiv Crystal Palacea. Belgijac je odigrao jednu od najlošijih utakmica u karijeri i utakmicu kakvu Premier liga još nije vidjela. Ušao je u povijest, ali definitivno iz pogrešnih razloga.

Kultni talijanski trener Fabio Capello objasnio je za Football Italia zašto se Lukaku muči u Chelseaju nakon što je Inter doveo do titule s 24 gola prošle sezone. "Lukaku se savršeno uklopio u Conteov stil kontranapada u Interu jer je bilo puno prostora, imao je tu fizičku snagu i tempo koji mu je omogućio da razara braniče u Serie A", kazao je Capello.

“Međutim, Chelsea igra vrlo različitu vrstu nogometa s puno kratkih dodavanja, a Lukaku nema isti prostor za kretanje. Također, smatram da su u Engleskoj braniči fizički sličniji njemu pa mogu bolje izdržati duele", zaključio je talijanski trener.

Belgijski napadač se proteklog ljeta drugi put u karijeri vratio u Chelsea. Londonski klub je za to Interu platio čak 113 milijuna eura. Lukaku ove sezone ima tek pet prvenstvenih golova u 17 utakmica. Treba dodati da je u Engleskoj već briljirao u dresu Evertona, a bio veliko razočaranje u Manchester Unitedu.

Pročitajte više