Capellovo ludilo 2: Pogledajte kako Talijan maltretira pomoćnika

SJAJAN televizijski prilog o reakcijama Fabija Capella na klupi engleske nogometne reprezentacije tijekom ključne utakmice SP-a protiv Slovenije objavila je TV postaja Quatro.

Još je jednom Capello pokazao da, iako se voli prikazivati kao mirna osoba koja drži konce u svojim rukama, ipak lako gubi kontrolu. Na španjolskoj su televiziji producirali filmić u trajanju od stotinjak sekundi, pod nazivom "El show del Capello", koji prikazuje Capella "na iglama" tijekom utakmice koju su Englezi uspjeli dobiti 1:0 i time izbjeći blamažu odlaska kući već nakon natjecanja po skupini. Sličan filmić našao se na internetu i nakon utakmice sa SAD-om u prvom kolu Svjetskog prvenstva.

Događaje na terenu Capello prati na klupi poput luđaka. Sjedeći na sjedalu između pomoćnika Stuarta Piercea (njemu slijeva) i fizioterapeuta Garyja Levina (zdesna), dvojicu suradnika neprestano, valjda spontano, udara rukama i odguruje postrance.

U jednom trenutku, u situaciji u kojoj nije sasvim jasno zbija li šalu ili doista misli ozbiljno, zlostavlja Piercea. Najprije ga zove na klupu iznerviran što ovaj stoji:

"Sjedni dolje, čovječe! Ma sjedni!", veli Capello Pierceu povlačeći ga rukom dolje.

Nakon što Pierce, inače trener mlade engleske reprezentacije, nekoć i sam reprezentativac, napokon sjedne, Capello nastavlja:

"Jesi li sjedio prije, jesi li? Nisi! Ustaj onda, ustaj!", viče Capello na zgroženog suradnika, koji se potom diže ponovno savjetovati igrače na travnjaku.

Taj je događaj fizioterapeut Lewin ispratio hihoćući se s rukom preko usana, da ga Talijan ne bi primijetio. Na Capellovu licu pak nije jasno je li namagarčio Piercea ili je doista izgubio kontrolu.

Vidljivo je jedino da Pierceu nije bilo zabavno. Nakon posljednjega sučevog zvižduka iznervirani je pomoćnik, inače poznat po nadimku Psiho, zbrisao s klupe što dalje od Capella da bi izbjegao njegov mogući zagrljaj, kojim je Capello otišao počastiti svoje igrače. Pierce čak nije stigao niti reagirati na ispruženu Lewinovu ruku...

Tijekom filmića također je vidljivo da se 63-godišnji Talijan vrlo dobro saživio s engleskim psovkama te da non-stop koristi riječi koje počinju sa f. Igračima je neprestano vikao "Press! Fucking press!" tražeći od njih izlazak na igrača s loptom, a posebno je izgubio živce na Garetha Barryja, koji nije na vrijeme odigrao loptu:

"Barry, the fucking ball, Barry!"

Capellove reakcije sada će biti još vjerojatnija meta televizijskih kamera u srazu osmine finala SP-a protiv Njemačke u nedjelju. Dvoboj se igra u Rustenburgu.

Pročitajte više