ČAROLIJA ILI MAJSTORIJA? Lopta poletjela prije nego što ju je Ronaldo udario

Foto: Screenshot

CRISTIANO RONALDO još jednom je na najbolji mogući način odgovorio kritičarima i s dva pogotka spasio Real protiv PSG-a u Madridu. Parižani su poveli u 33. minuti, ali veselje im je kratko trajalo. Na isteku prvog dijela Ronaldo je iz jedanaesterca zabio za izjednačenje, u završnici pogodio za preokret, a Marcelo zabio treći za pobjedu Reala 3:1.

Ronaldo je iz penala u 45. minuti zabio svoj stoti gol za Real u Ligi prvaka, a i običan jedanaesterac pretvorio je u remek-djelo i viralni hit.

Kod izvođenja udarca s bijele točke Portugalac se zaletio, a lopta je sama poskočila prije nego što ju je desnom nogom udario i poslao u mrežu. Na društvenim mrežama zavladala je pomutnja zbog "levitirajuće" lopte. Neki su "vidjeli" da je Ronaldo dvaput dirao loptu, što bi značilo da je sudac trebao poništiti i ponoviti penal.

Na usporenoj snimci vidi se da se lopta pomaknula, no Ronaldo ju nije dirao dvaput već je prije udarca desnom, ljevicu zabio u travnjak koji se, čini se, pomakao ispod lopte.  


Situacija je zbunila i proslavljenog engleskog golgetera Michaela Owena, koji je dio karijere proveo u Realu, a danas zarađuje kao TV komentator.

"Nevjerojatno! Čim sam vidio penal, pomislio sam da je dvaput dirao loptu i da ga treba ponoviti. Ali ako pogledate pažljivo, zapravo se pomakao travnjak i podigao loptu. Samo je poskočila za pravi volej. Nevjerojatno je koliko je Ronaldo precizan čak i kao se lopta pomakne", rekao je Owen.
 

Pročitajte više