Carragher: City je klub kojim upravlja jedna cijela država

Foto: EPA

MANCHESTER CITY dominantno je u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Real Madrid 4:0. Momčad Pepa Guardiole u finalu će igrati protiv Intera i velik je favorit za osvajanje svog prvog trofeja prvaka Europe u povijesti. Uspjeh Cityja komentirao je Jamie Carragher, nekadašnji igrač Liverpoola, a danas stručni komentator.

"Manchester City je klub koji vodi država i koji može doslovno dovesti koga god želi. City ima 115 optužbi za kršenje financijskog fair-playa koje je protiv njega podigla Premier liga. Ali ne vjerujem da su ovakva razina nogometa i rezultati mogući bez genijalca Pepa Guardiole. Ako City osvoji trostruku krunu, bit će to najbolja sezona ikad koju je neki klub odigrao", napisao je Carragher na Twitteru.

Vlasnici Cityja su iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predvodi ih šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan. U momčad koja igra danas uloženo je približno milijardu eura. Ultimativni cilj od 2008. godne, kad su Arapi preuzeli klub, bio je osvajanje Lige prvaka, a ove godine mogao bi se i ostvariti. City je najbliže tome bio prije dvije godine, kad je u finalu izgubio od Chelseaja.

Pročitajte više