Carragher nakon debakla legende: Gotov je. Neka mu agent odmah zove Arabiju

Foto: Profimedia

CRYSTAL PALACE pobijedio je Manchester United 4:0 u 36. kolu Premier lige. Dvostruki strijelac domaćina bio je Michael Olise, koji je zabio u 12. i 66. minuti, dok su po jedan pogodak postigli Jean-Philippe Mateta u 40. i Tyrick Mitchell u 58. minuti.

United je za njega dao bogatstvo uvjeren da će iskusni pobjednik spasiti momčad i klub. Pogriješio je

Grafika: Sofascore

Olise se kod svog prvog pogotka atraktivno riješio Casemira, sjurio na gol i nečuvan pogodio u kut gostujućeg vratara Andrea Onane, dok je za drugi sjajno naciljao s ruba kaznenog prostora nakon što je ponovno Casemiro izgubio loptu. Osim što je skrivio dva gola, Casemiro je predriblan čak osam puta, najviše od svih igrača engleskog prvenstva ove sezone. 

Pogledajte možda najgoru partiju Casemirove karijere

Nakon novog u nizu debakla Uniteda, kojim pali velikan vjerojatno ostaje bez Europe za iduću sezonu, engleski, ali i španjolski mediji obrušili su se na brazilsku legendu. Casemiro (32) je prije dvije godine, zasićen Realom nakon osvajanja tri španjolska i pet europskih naslova, odlučio za novi izazov odabrati Manchester United. Na Old Traffordu su za njega dali bogatstvo od 70 milijuna eura, ali su bili uvjereni da će prekaljeni serijski pobjednik biti jedan od pokretača momčadi i kluba koji je potonuo.

Carragher dao najžešću kritiku popljuvanog Casemira

Dvije godine kasnije jasno je da su pogriješili. Englezi i Španjolci nakon Casemirovog horora na Selhurst Parku pišu da je bio "grozan" i "odigrao najgoru partiju u karijeri", a viralna je žestoka kritika koju mu je uputio Jamie Carragher: "Znam da je Casemiro postigao toliko toga, puno više nego ja. Ali on je gotov. Da sam njegov agent, već bih bio na telefonu sa Saudijskom Arabijom ili Amerikom."

Manchester United zasad ostaje bez plasmana u europska natjecanja

Mančesterska momčad trenera Erika ten Haga tako je doživjela debakl, odnosno 13. poraz u sezoni Premier lige. I dalje je na osmom mjestu s 54 boda, što znači da trenutnim plasmanom ne bi izborila nastup ni u jednom europskom natjecanju.

Podsjetimo, United je u aktualnoj sezoni igrao Ligu prvaka, ali ispao je već u grupnoj fazi, i to kao posljednji u skupini s Bayernom, Kopenhagenom i Galatasarayem. United u preostala tri kola Premier lige ima težak raspored. Igra protiv Arsenala, Newcastlea i Brightona pa je uz njegovu formu teško očekivati da će se uspjeti vaditi protiv ovakvih suparnika. 

Pročitajte više