EDINSON CAVANI

Cavani: Engleski običaji su mi strani. Ne dijelim taj pogled, ali nisam rasist

Foto: EPA

EDINSON CAVANI, urugvajski napadač Manchester Uniteda, oglasio se povodom kazne koju je dobio zbog "rasističkog ponašanja" na društvenim mrežama.

Ne dijelim engleske običaje, ali nisam rasist

Cavani je na svojem Twitter profilu objavio poruku idućeg sadržaja: "Pozdrav svima. Ne želim duljiti previše u ovom neugodnom trenutku za mene. Želim vam reći da prihvaćam kaznu znajući da su mi strani engleski jezični običaji, ali ne dijelim taj pogled na život. Ispričavam se ako sam nekog povrijedio izrazom prisnosti prema prijatelju, to mi nikako nije bila namjera.

Oni koji me poznaju znaju da se uvijek trudim naći radost u najjednostavnijim stvarima i prijateljstvo. Cijenim brojne poruke podrške. Srce mi je na miru jer znam da sam se uvijek izražavao u skladu sa svojom kulturom i stilom života. Šaljem vam iskrene zagrljaje."

Kažnjen je zbog poruka na Instagramu

Podsjetimo, Cavani  je kažnjen s tri utakmice i 100.000 funti zbog "rasističkog ponašanja" na društvenim mrežama.

Unitedov napadač je u utakmici protiv Southamptona ušao s klupe i zabio dva gola za preokret i pobjedu 3:2. Na sjajnom nastupu na Instagramu mu je čestitao njegov sunarodnjak i prijatelj pod nadimkom "pablofer2222".

Cavani je podijelio njegovu objavu i odgovorio mu s "Gracias Negrito", što je nadimak njegova prijatelja. No, prema pravilniku engleskog nogometnog saveza, ta poruka je diskriminirajuća i uvredljiva.

United i Cavani su na saslušanju obrazložili da je riječ o nadimku i da Cavani ni na koji način nije namjeravao uvrijediti prijatelja ili Afroamerikance, ali je svejedno dobio kaznu. 

Pročitajte više